foto: Publicitātes
Nedēļas jaunumi "Tet+" - dokumentālā filma "Ragana", neparasta komēdijdrāma un pašmāju kino klasika
Kadrs no filmas "Long Weekend".
TV
2021. gada 20. jūnijs, 15:00

Nedēļas jaunumi "Tet+" - dokumentālā filma "Ragana", neparasta komēdijdrāma un pašmāju kino klasika

Jauns.lv

"Tet+" izklaides platformā, kas pieejama arī "Helio iTV", šonedēļ lūkojiet romantisku komēdijdrāmu "Long Weekend", neparastu dokumentālu filmu "Raganas" un pašmāju kino klasiku.

Par burvestībām un raganām

"Tet studio" piedāvā jaunā Latvijas režisora Jāzepa Podnieka dokumentālo filmu "Ragana", kas veidota cinema-verite žanrā.

foto: Publicitātes

Jauns vīrietis cenšas sakārtot savu dzīvi un tiekas aci pret aci ar Latvijas spēcīgākajām raganām, vārdotājām un burvēm, piedzīvojot uz savas ādas maģiskos rituālus un katras raganas subjektīvo esību. Burvestībām un pārpratumiem bagātajā ceļojumā jaunais vīrietis pieredz ne tikai to, ko mūsdienās nozīmē būt par raganu, bet arī meklē atbildes uz sev personīgi neskaidriem jautājumiem par mīlestību, seksualitāti, maģiju un būšanu patiesam pret sevi.

Filma aicina skatītāju uzdod jautājumus un palūkoties uz notikumiem caur citādāku prizmu, iegūt pieredzi, kāda iepriekš varbūt nav bijusi. Vieglā pašironijā mākslinieciski ietērpts eksperiments, kas rezultējas ar raibu vielu pārdomām no psiholoģiskā un antropoloģiskā skatupunkta. Filmas veidotāji ir pārliecināti, ka mēs katrs esam burvji un raganas, mums katram ir savs domu spēks, prāta emocionālā un intelektuālā kapacitāte, kā arī neizmērojama fantāzija.

Dokumentālā filma "Ragana" ar dokumentālā žanra iezīmēm ir filmēta uz Hi8 video kasetēm cinema-verite stilā, saplūdinot kino žanru definētās robežas un satirizējot burvestībām un pārpratumiem piesātinātos cilvēka uztveres mehānismus, it sevišķi par tik abstraktu tēmu kā raganas, kuras jau no 15. gadsimta Latvijā ir iezīmējušas savu klātesamību.

"Raganu" skatieties no 21. jūnija "Tet+ Filmas un seriāli".

Stāsts, kas jāredz katram

Strādīgā un godīgā bārenīte Maija un niknās pamātes izlutinātā, laiskā un atriebīgā meita Paija nokļūst pazemes valstībā.

Tur abas meitenes gaida visdažādākie pārbaudījumi, un katra pēc saviem nopelniem saņem arī atlīdzību. Filma "Maija un Paija" apliecina tautas ideālus – labā uzvaru pār ļauno, darba tikumu, žēlastību un uzticību. Uzņemta pēc Annas Brigaderes lugas "Maija un Paija" motīviem.

Filmu skatieties "Tet+ Filmas un seriāli". Un tur ir iespēja noskatīties arī citas Latvijas kino klasikas atjaunotās versijas – "Limuzīns Jāņu nakts krāsā", "Tās dullās Paulīnes dēļ", "Saulessvece", "Vārnu ielas republika", "Kapteiņa Enriko pulkstenis", "Agrā rūsa".

Liktenīgā satikšanās

Romantiskā komēdijdrāma "Long Weekend" stāsta par rakstnieku Bārtu, kuram nepavisam neveicas. Līdz viņš satiekas ar mīklainu sievieti, kura ienāk viņa dzīvē īstajā laikā, brīdī un vietā. Kinoteātrī!

Nedēļas nogales draudzība izraisa negaidītas atklāsmes starp jauno vīrieti un sievieti, kas glabā dziļus noslēpumus. Un šī nav parasta romantiska komēdija, šī ir romantiska komēdija ar īpašu sižeta pavērsienu, kas kritiķiem licis "Long Weekend" īpaši izcelt citu šāda žanra filmu vidū. Slavēti tiek arī filmas galveno lomu atveidotāji – Fins Vitroks un Zoī Čao ir tiešām saskanīgs pārītis, kura jūtu ķīmijai noticēt nav grūti.

Drāmu ar zinātniskās fantastikas elementiem skatieties "Tet+ Kino".

Tēmas