Mūzika
2021. gada 18. jūnijs, 18:59

Latviete Elīza Legzdiņa kopā ar britu reperi Elbu laiž klajā klubu hitu

Jauns.lv

Piektdien, 18. jūnijā, pirmatskaņojumu piedzīvojis Londonā dzīvojošās latvietes Elīzas Legzdiņas ierakstītais mūzikas singls kopā ar britu aktieri un reperi Idrisu Elbu.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Kā Metro norādījis Elba, dziesma "Fudge" ierakstīta rekordīsā laikā. "Dziesmu es uzrakstīju, kamēr filmējos Sidnejā. Mums ar Elīzu izdevās to ierakstīt, kā arī nofilmēt video vien pāris stundu laikā, kad atgriezos no Austrālijas."

Viņš teic, ka vēlējies radīt vasaras hitu, kuru ļaudis var klausīties ballītēs un klubos, kuru visiem šajā laikā tik ļoti pietrūcis.

Filmēšana noritējusi Londonā aizvadītajā sestdienā.

Viņš uzslavē Elīzu, kura īsā laikā tikusi galā ar dziesmas tekstu, vokālu un atdzīvinājusi dziesmu.

Ainiņas no Idrisa Elbas dzīves

2018. gada pasaules seksīgākais vīrietis Idriss Elba dzīvē, filmās un uz sarkanā paklāja.

gallery icon
74

Kā medijam norādījusi latviete, viņa jutusi, ka notiks kaut kas iespaidīgs. "Neilgi pirms es saņēmu e-pastu no Idrisa komandas, es redzēju, kā lido sikspārnis. Tas mani ļoti pārsteidza kā simbols, kā atdzimšanas zīme," stāsta Elīza, piebilstot, ka tieši tā tulkojot dziesmas vēstījumu.

Viņa arī atzīst, ka jūtas pagodināta strādāt kopā ar Elbu. "Idriss ir tik talantīga persona, tāpēc spēt kopā strādāt ir kā kūkas gabaliņš un svētība. Nevaru vien sagaidīt, kad dzirdēšu dziesmu skanam uz deju grīdas," teic Elīza.

Latvietes ceļš uz Londonu

Kā iepriekš žurnālam "Pastaiga" stāstīja Elīza, sākotnēji viņa mācījusies angļu valodu Latvijas Starptautiskajā skolā, bet 13 gadu vecumā vecākiem izlūgusies, lai viņu aizsūta uz internātskolu Askotā.

Vēlāk Austrumanglijas Universitātē ar stipendiju studējusi klasisko mūziku un operas vokālu, ieguvusi bakalaura grādu. Maģistrantūrai pieteikusies Mūzikas un biznesa fakultātē Londonas Goldsmitas universitātē. Tobrīd vecāki nav varējuši finansiāli atbalstīt mācības, tāpēc atradusi divus darbus, strādājusi dienu un nakti.

Kad sākusi strādāt "Jukedeck" (sistēma, kas pati komponē mūziku), sākusi uzstāties ar dzeju un sapratusi, ka nedrīkst atmest ar roku savai mūzikas pieredzei.

"Kad sāku mūziku rakstīt pati, iepazinos ar menedžeri, kura 2019. gada maijā mani salika vienā tūrē ar Dienvidāfrikas mūziķi Mūnčaildu Saneliju, iepazinos ar saviem producentiem. Esmu pateicīga - ceļš bija garš, bet man nebija jāmainās, lai kādam izpatiktu," žurnālam "Pastaiga" norādīja Elīza.

2019. gadā Varšavā, Hamburgā un Londonā kā Mūnčaildas Sanelijas dīdžejs uzstājusies 8000 skatītāju priekšā. 

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās

Interviju ar Elīzu žurnālā "Pastaiga" lasi šeit.