foto: AFP/Scanpix
Starp Eirovīzijas dalībniekiem atklāts Covid-19 inficēšanās gadījums
Islandes grupa "Dadi og Gagnamagnid"
Mūzika
2021. gada 20. maijs, 16:29

Starp Eirovīzijas dalībniekiem atklāts Covid-19 inficēšanās gadījums

Jauns.lv / LETA

Eirovīzijas dziesmu konkursa 2019.gada uzvarētājs Nīderlandes dziedātājs Dunkans Lorenss inficējies ar Covid-19 un vismaz nedēļu ilgās karantīnas dēļ nevarēs klātienē uzstāties šā gada Eirovīzijas šovā Roterdamā. Tāpat pozitīvu Covid-19 testu saņēmis viens no Islandes pārstāvētās grupas dalībniekiem.

27 gadus vecajam Lorensam ir viegli simptomi un viņš "šovā piedalīsies citā veidā", pavēstīja Eirovīzijas rīkotāji. Lorensam bija paredzēts konkursa finālā Roterdamā sestdien prezentēt jaunu dziesmu.

Trešdien Islandes grupa "Dadi og Gagnamagnid" paziņoja, ka vienam tās locekļiem bijis pozitīvs Covid-19 tests. Tā dēļ grupa tagad atrodas karantīnā un ceturtdienas otrajā pusfinālā tiks izmantots mēģinājumā tapis videoieraksts.

foto: AP/Scanpix
Ceturtdienas otrajā pusfinālā tiks izmantots mēģinājumā tapis videoieraksts

Eirovīzijas dziesmu konkurss Roterdamā notiek skatītāju klātbūtnē. Skatītāju skaits samazināts par pusi no ierastā daudzuma un viņiem būs jāuzrāda apliecinājums par negatīvu Covid-19 testu. Nīderlandes valdība iepriekš paziņoja, ka Eirovīzija kļūs par daļu no projekta "Fieldlab", kurā tiek pētītas iespējas droši sarīkot pasākumus pandēmijas laikā.

Samanta Tīna beidzot dodas uz Eirovīziju!

Latviešu dziedātāja Samanta Tīna šodien priekpilna kāpa automašīnā, lai kopā ar delegāciju dotos uz Starptautisko lidostu “Rīga” un tad – ...

gallery icon
45

65.starptautiskajā Eirovīzijas dziesmu konkursā Nīderlandes pilsētā Roterdamā piedalīsies 39 valstis. Fināls, kurā piedalīsies 26 dziesmas, notiks 22.maijā.

Latviju pārstāv dziedātāja Samanta Tīna ar dziesmu "The Moon Is Rising", kas stāsta par sievietes spēku un aicinājumu ikvienai pašai apzināties savu vērtību un skaistumu, nepakļaujoties sabiedrības standartiem un stereotipiem.

Kadri no Samantas Tīnas mēģinājuma uz Eirovīzijas skatuves

Šovakar Roterdamā oficiāli tiek atklāts 65. starptautiskais Eirovīzijas dziesmu konkurss, kurā Latviju ar dziesmu “The Moon Is Rising” pārstāv konkursa ...

gallery icon
7