foto: REUTERS/SCANPIX
Karaliene Elizabete II bēru dienā padalījusies ar sev mīļu un privātu viņas un prinča Filipa kopbildi
Karaliene Elizabete II vīra bēru dienā
Slavenības
2021. gada 18. aprīlis, 17:10

Karaliene Elizabete II bēru dienā padalījusies ar sev mīļu un privātu viņas un prinča Filipa kopbildi

Jauns.lv

Dienā, kad aizvadīta 9. aprīlī mūžībā aizsauktā Edinburgas prinča Filipa bēru ceremonija, karaliene Elizabete II padalījusies ar vienu no savām mīļākajām fotogrāfijām, kurā viņa redzama kopā ar vīru.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

"Karaliene vēlas dalīties ar šo viņas un Edinburgas hercoga privāto fotogrāfiju, kas tapusi Skotijas kalnos 2003.gadā," teikts pie fotogrāfijas, kas ievietota britu karaliskās ģimenes oficiālajā "Instagram" kontā.

Pāra kopīgo fotogrāfiju uzņēmusi Veseksas grāfiene Sofija, kura ir karalienes Elizabetes II un prinča Filipa jaunākā dēla, prinča Eduarda sieva.

Fotogrāfijā, kas uzņemta Skotijas apgabalā Eberdīnšīrā, britu karaliskais pāris redzams, saulainā dienā atpūšamies brīvā dabā. Zināms, ka netālu no kalna atrodas Balmorālas pils, kas ir karaliskās ģimenes vasaras rezidence.

"Viņas Majestāte un karaliskā ģimene ir pateicīgi visiem par līdzjūtības ziņojumiem no visas pasaules, un viņi ir aizkustināti, redzot un dzirdot, kā tik daudz cilvēku dalās ar jaukām atmiņām par hercogu," rakstīts pie fotogrāfijas.

Pēc prinča Filipa nāves vairāki britu karaļnama pārstāvji dalījušies ar iepriekš neredzētām fotogrāfijām. Piemēram, Kembridžas hercogu pāris princis Viljams un viņa sieva Keita Midltone dalījušies ar 2018.gadā uzņemtu ģimenisku fotogrāfiju, kurā karaliene Elizabete II un princis Filips redzams kopā ar saviem septiņiem mazmazbērniem.

Fotogrāfiju uzņēmusi Kembridžas hercogiene Keita.

Arī princis Čārlzs padalījies ar sentimentālām bērnības bildēm.

Kā zināms, Lielbritānija sestdien, 17.aprīlī, pēdējā gaitā pavadīja karalienes Elizabetes II dzīvesbiedru princi Filipu, kas no dzīves aizgāja 9. aprīlī 99 gadu vecumā.

Koronavīrusa pandēmijas dēļ atvadu pasākumos bija jāievēro stingri ierobežojumi, un atvadīties no nelaiķa varēja karaļnama bērēm neierasti mazs sērotāju skaits.

Tuvākie Vindzoras pilī atvadās no prinča Filipa

17. aprīlī, Vindzoras pilī pēdējā gaitā izvada princi Filipu, Edinburgas hercogu, Lielbritānijas karalienes Elizabetes II vīru, kurš 73 gadus uzticīgi ...

gallery icon
80

Bēru dievkalpojums Vindzoras pils Svētā Jura kapelā ilga 50 minūtes, un tajā piedalījās 30 viesi.

Princis tika apglabāts kapelas karaliskajā kriptā.

Atvadu ceremonijā pirmo reizi kopš prinča nāves sabiedrībā bija redzama karaliene. Tuvākie ģimenes locekļi, kas, tāpat kā Elizabete, bija apvilkuši sejas maskas, XV gadsimta gotiskajā dievnamā bija sasēdušies, ievērojot sociālās distancēšanās noteikumus.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās

Karaliene Elizabete II atvadās no ilggadējā dzīvesbiedra prinča Filipa

17. aprīlī, Vindzoras pilī pēdējā gaitā izvada princi Filipu, Edinburgas hercogu, Lielbritānijas karalienes Elizabetes II vīru, kurš 73 gadus uzticīgi ...

gallery icon
17

Vēl pirms atvadu ceremonijas, kad prinča šķirsts tika nogādāts kapelā, valstī tika ievērots klusuma brīdis.

Filips ar princesi Elizabeti apprecējās 1947.gadā piecus gadus pirms viņa kļuva par karalieni. Viņi bija ilgākais valdījušais karaliskais pāris Lielbritānijas vēsturē.

Elizabete II un Edinburgas hercogs no kāzām līdz 73. gadadienai

gallery icon
48

Pārim ir četri bērni, astoņi mazbērni un desmit mazmazbērni.