foto: no privātā arhīva
Bēdīgi slavenais narkomūlis Rolands Prīverts Bolīvijā uzņem filmu par narkotikām
Rolands Prīverts pirms dažiem gadiem pārcēlās uz dzīvi Bolīvijā.
Slavenības
2021. gada 18. aprīlis, 04:55

Bēdīgi slavenais narkomūlis Rolands Prīverts Bolīvijā uzņem filmu par narkotikām

Juris Vaidakovs

Žurnāls "Kas Jauns"

Šobrīd TV ekrānos lūkojams Andreja Ēķa režisētais seriāls par narkobiznesu "Nebaidies ne no kā", kas balstīts uz Rolanda Prīverta tāda paša nosaukuma grāmatas motīviem. Bijušais narkokurjers jau dažas sērijas ir noskatījies un žurnālam "Kas Jauns" gan atklājis savu viedokli par to, gan pastāstījis, ko dara šobrīd.

Seriāla "Nebaidies ne no kā" filmēšanas aizkulises

Režisora Andreja Ēķa seriāla "Nebaidies ne no kā" filmēšanas aizkulises.

gallery icon
25

“Ēķis šajā filmā ielicis visu savu dvēseli, strādājis cītīgi. Varu piekasīties vien pie dažām detaļām, bet katra no sērijām pamatīgi ievelk. Tās sākas lēnām, palēnām, līdz pārņem tevi visu. Skatījos ar pamatīgu interesi – Ēķis patiešām taisa nesliktu kino!” atzīst par Latvijas kokaīna karali dēvētais Rolands Prīverts, kas lielāko daļu savas dzīves nodarbojies ar narkotiku kontrabandu un par to daudzus gadus pavadījis arī aiz restēm.

Šobrīd Prīverts ceļo pa Bolīviju, kur pārcēlies uz dzīvi pirms vairākiem gadiem, uzsākot tur biznesu – ražo desas. Tiesa gan, šobrīd ar desu tirdzniecību diez ko neveicas, jo arī Dienvidamerika cieš no pamatīgas krīzes, ko izraisījusi koronavīrusa pandēmija. Tāpēc Prīvertam ir daudz brīva laika ceļojumiem. Pa Bolīviju Priverts neceļo viens, ar viņu ir TV režisors Sandijs Semjonovs, kurš kopā ar savu radošo komandu un Rolandu uzņem sešu sēriju dokumentālo filmu par narkotiku biznesu Dienvidamerikā. “Tas būs īsts bliezējs par visu šo virtuvi. Tāds dokumentālais kino, ka pat "National Geographic" varēs ūdeni pienest!” savā ierastajā vērienīgajā manierē paskaidro Rolands Prīverts.

foto: no privātā arhīva
Prīverts ar Sandiju Semjonovu un filmēšanas komandu Bolīvijas sālsezerā. Šobrīd viņi strādā pie dokumentālās filmas par narkotiku biznesu šajā valstī.

Latvijā Prīverts plāno ierasties aprīlī. Vaicāts, kā ir ar veselību (pirms diviem gadiem viņu Bolīvijā smagi piekāva un uzbrukumā viņš guva vaļēju potītes lūzumu), Rolands atzīst, ka joprojām nedaudz klibo, jo kauls saaudzis nepareizi un potīte ir šķība. “Jātaisa vēl viena operācija, taču tā apnikušā kovida dēļ operācija atlikta un kāja vēl nav iztaisnota,” paskaidro Prīverts.

Bet kā viņam beidzās tiesvedība Latvijā? Atgādinām, ka pirms gada sākās apelācijas tiesvedība krimināllietā, kurā Prīvertam piesprieda septiņus gadus ilgu ieslodzījumu par kokaīna kontrabandu un kokas lapu glabāšanu. Lietu par kokaīna kontrabadu Prīverts dēvēja par safabricētu, bet pārkāpumu par kokas lapu glabāšanu viņam inkriminēja pēc tam, kad Prīverts nopratināšanas laikā mēģinājis apsveikt Policijas darbinieku dienā Valsts ieņēmumu dienesta Muitas policijas pārvaldes izmeklētāju, uzdāvinot viņai Bolīvijas lidostā iegādātu tējas paciņu, kuras sastāvā ir kokas lapas. “Kontrabandas lietā mani attaisnoja, tā atzīstot, ka apsūdzības pret mani tika safabricētas, taču tiesvedība par atvesto kokas tējas paciņu joprojām notiek! Pirmās instances tiesa mani attaisnoja, otrās instances tiesa attaisnoja, bet nu prokurore tiesā vērsusies trešo reizi! Ārprāts, kāds murgs – par nekaitīgu tējas paciņu, ko var brīvi kā suvenīru nopirkt lidostas tax free veikalā un kas maksā labi ja pusotru eiro, jau trešo gadu notiek tiesvedība! Vienkārši nav vārdu, kādām muļķībām tiek tērēti tiesas resursi un nodokļu maksātāju nauda Latvijā! Ja šeit, Bolīvijā, kādam pateiktu, ka Latvijā par kokas tējas paciņas uzglabāšanu liek cietumā, tas cilvēks sajuktu prātā par tādu stulbumu!” emocionāls sarunā ar "Kas Jauns" ir Rolands Prīverts.

Par narkotiku kontrabandu tiesātā Rolanda Priverta grāmatas prezentācija

gallery icon
99

Citas interesantākās ziņas un notikumus lūkojiet žurnāla "Kas Jauns" šīs nedēļas numurā!