Slavenības
2021. gada 13. aprīlis, 15:15

Princis Harijs ieradies Lielbritānijā, lai karantīnā pavadītu laiku līdz vectēva bērēm

Jauns.lv

Saseksas hercogs princis Harijs jau ir ieradies Lielbritānijā, lai ievērotu valstī noteiktās koronavīrusa karantīnas prasības un sestdien varētu piedalīties sava vectēva Edinburgas hercoga prinča Filipa bērēs, kas vīrusa drošības apsvērumu dēļ tiks rīkotas privātā lokā, taču taps translētas tiešraidē.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Princis Harijs ar vectēvu princi Filipu

gallery icon
23

Šī ir pirmā reize, kad princis Harijs apmeklē ģimeni kopš aizvadītā gada marta, kad abi ar sievu Meganu Mārklu oficiāli beidza pildīt karaļnama pienākumus.

Vai Megana ieradīsies uz bērēm?

Nē. Saseksas hercogs vectēva bēres apmeklēs bez dzīvesbiedres. Princis Filips mūžībā devās aizvadītajā piektdienā, būdams 99 gadus vecs. Atvadu ceremonija notiks Svētā Džordža kapelā Vindzoras pilī, kur pirms nepilniem trīs gadiem laulājās Harijs un Megana.

Megana Mārkla un princis Harijs paziņo par sava podkāsta “Archewell Audio” atklāšanu

gallery icon
8

Bakingemas pils apliecina, ka prinča Harija sieva Megana palikusi savās mājās Kalifornijā. Saseksas hercogiene ir otrā bērna gaidībās, un ārsti viņai rekomendējuši nelidot tik vēlīnā grūtniecības periodā.

Princis Harijs un Megana Mārkla par 14.6 miljoniem dolāru nopērk savu pirmo māju ASV

gallery icon
35

Vai Harijam jāievēro karantīna?

Tāpat kā citiem, kas ierodas Lielbritānijā ar starptautiskajiem reisiem, arī princim Harijam jāievēro tie paši koronavīrusa dēļ valstī noteiktie ceļošanas drošības noteikumi.

Prinča Harija un hercogienes Meganas pēdējais pasākums kā britu karaliskās ģimenes pārstāvjiem 2020. gada 9. martā

gallery icon
19

Cilvēkiem, kas ierodas Lielbritānijā no ārvalstīm, šobrīd jāievēro sekojoši noteikumi:

•    Jānodod Covid-19 tests trīs dienas pirms izlidošanas un tam jābūt negatīvam;
•    Jāaizpilda pasažiera deklarācijas forma, norādot, kur viņi uzturēsies Lielbritānijā;
•    Jāievēro 10 dienu karantīna un atkārtoti jānodod Covid-19 testi otrajā un astotajā dienās.

Hercogiene Megana un princis Harijs bruņoto spēku orķestra koncertā Londonā 2020. gada 7. martā

gallery icon
11

Ir noteikti izņēmumi. Ja Lielbritānijā ierodas no kopējās ceļojumu zonas (Īrija, Menas sala un Normandijas salas), nav jāievēro karantīna un jāveic testi.

10 dienu karantīna princim Harijam nav jāpavada tā sauktajā karantīnas viesnīcā, jo ASV šobrīd vairs nav valdības noteiktajā “sarkanajā sarakstā”, kas pieprasa ārkārtēju piesardzību.

Hercogiene Megana un princis Harijs Londonā 2020. gada 5. martā

gallery icon
20

Britu valdība norāda, ka cilvēki var pašizolēties savās mājās “ar draugiem un ģimeni” vai viesnīcā, vai citā pagaidu apmešanās vietā.

Saseksas hercoga pārstāvis norādījis, ka princis uzturas Frogmoras kotedžā Vindzorā, kas ir viņa rezidence Lielbritānijā, un ievēro visas noteiktās ar koronavīrusu saistītās prasības.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās

Vai viņš varēs apmeklēt bēres?

Norādījumos par bēru rīkošanu Anglijā – “lokdauna” laikā – teikts, ka sērotāji, kas ieradušies no ārvalstīm, var atstāt karantīnas vietu “ierobežotos apstākļos, to skaitā, lai paustu līdzjūtību”.

Briti piemin un godina mūžībā aizgājušo princi Filipu

Piektdien mūžībā aizgājušā Edinburgas hercoga, Lielbritānijas karalienes Elizabetes II vīra prinča Filipa bēres notiks nākamajā sestdienā Vindzoras pils Sv.Jura kapelā, ...

gallery icon
27

Šie noteikumi attiecas uz “mājsaimniecības locekļa, tuva ģimenes locekļa vai drauga bērēm”.

Visā pārejā laikā jāturpina pašizolācija un jāievēro noteikumi par sociālo distancēšanos.

Elizabetes II dzīvesbiedrs Edinburgas hercogs Filips

gallery icon
41

Princis var izvēlēties priekšlaicīgi izbeigt savu 10 dienu karantīnu saskaņā ar valdības shēmu “Test to Release”. Tā paredz, ka cilvēki Anglijā karantīnas piektajā dienā var nodot paša apmaksātu Covid-19 testu. Ja tas ir negatīvs, izolāciju drīkst pārtraukt. Taču, ja tests ir pozitīvs, izolācija jāturpina nākamās desmit dienas.

Paredzēts, ka prinča Filipa bēres apmeklēs tikai 30 paši tuvākie cilvēki. Šis ir maksimāli atļautais cilvēku skaits bērēs Anglijā šajā laikā.