foto: Vyacheslav Prokofyev/TASS
Kirkorovam aizliedz piecus gadus iebraukt Lietuvā
 Krievijas estrādes dziedātājs Filips Kirkorovs.
Slavenības
2021. gada 19. janvāris, 17:43

Kirkorovam aizliedz piecus gadus iebraukt Lietuvā

Jauns.lv / LETA

 Krievijas estrādes dziedātājam Filipam Kirkorovam no šodienas uz pieciem gadiem aizliegts iebraukt Lietuvā, otrdien paziņojusi šīs valsts Iekšlietu ministrija.

Kā teikts ministrijas izplatītajā paziņojumā, Migrācijas departaments pēc Ārlietu ministrijas lūguma iekļāvis Kirkorovu to ārvalstnieku sarakstā, kuriem iebraukšana Lietuvā aizliegta. Šis aizliegums stājas spēkā nekavējoties.

"Pret māksliniekiem, kuri publiski attaisno Krimas okupāciju, nedrīkstētu izturēties iecietīgi neviena demokrātiska valsts. Mūsu attieksme pret šādiem darboņiem ir skaidra un stingra, tādēļ mums neradās nekādas šaubas par Kirkorova iekļaušanu Lietuvā nevēlamu cilvēku sarakstā," norādījusi iekšlietu ministre Agne Bilotaite.

Filips Kirkorovs ar bērniem Grieķijā un Turcijā 2020. gada vasarā un rudenī

gallery icon
57

Jau ziņots, ka aicinājumu iekļaut Krievijas un Bulgārijas pilsoni Kirkorovu "melnajā sarakstā" pirmdien izteica Lietuvas ārlietu ministrs Gabrieļus Landsberģis, uzsverot, ka Kirkorovs ar savu daudzkārtējo viesošanos Krievijas anektētajā Krimas pussalā "apzināti noliedzis Ukrainas teritoriālo nedalāmību un suverenitāti un tādējādi netieši attaisnojis Krievijas Federācijas agresīvās darbības".

Pēc viņa teiktā, Kirkorova piedalīšanās koncertos Krimā "pēc būtības kaitē Lietuvas nacionālajai drošībai".

Ministrs solīja sistemātiski vērtēt "visus darboņus, kurus Krievija cenšas izmantot, lai virzītu savu ārpolitiku un ietekmētu Lietuvas cilvēkus, vienlaikus paturot prātā un stingri izvērtējot arī tos Baltkrievijas pilsoņus, kuri saistīti ar izrēķināšanos ar mierīgajiem protestētājiem".

Filips Kirkorovs "Instagram" mirkļos 2020. gadā

gallery icon
75

Diskusijas par tā dēvētā melnā saraksta paplašināšanu Lietuvas sabiedrībā izraisījušās saistībā ar ziņām, ka firmām, kas plānojušas Krievijas mākslinieku Filipa Kirkorova un Mihaila Šufutinska koncertus, piešķirtas subsīdijas par Covid-19 epidēmijas dēļ nenotikušiem vai pārceltiem kultūras pasākumiem.