foto: no privātā arhīva
Sporta žurnālists Edgars Barbaks mulsina ar savām kāzām
Izrādās, ka aiz bezdarbības Edgars ar sievu Klintu 1. janvārī bija saģērbušies kāzu drēbēs. Barbaku ģimenē ir trīs meitas: vecākajai ir 10 gadi, jaunākajai – astoņi, bet pastarītei – 10 mēneši.
Slavenības
2021. gada 16. janvāris, 05:27

Sporta žurnālists Edgars Barbaks mulsina ar savām kāzām

Žurnāls "Kas Jauns"

“Iespējams, tā bija viena no visjautrākajām viltus ziņām,” atzīst sporta žurnālists Edgars Barbaks, kas jaunā gada pirmajā dienā samulsinājis draugus, sociālajos tīklos publiskojot foto, kurā viņš ar sievu Klintu redzami kāzu drēbēs.

foto: no "Facebook"
Izrādās, ka aiz bezdarbības Edgars ar sievu Klintu 1. janvārī bija saģērbušies kāzu drēbēs. Barbaku ģimenē ir trīs meitas: vecākajai ir 10 gadi, jaunākajai – astoņi, bet pastarītei – 10 mēneši.

“Mēs to izdarījām!” foto parakstīja Barbaks, pēc šā gājiena saņemot daudzus jo daudzus apsveikumus par notikušajām kāzām. Ne viens vien laikam bija aizmirsis, ka Edgars un Klinta patiesībā ir precējušies jau divus gadus – viņi 2018. gada 1. jūnijā sarīkoja vērienīgas kāzu svinības, par kurām ilgi vēl runāja smalkajās aprindās. Žurnālam "Kas Jauns" Barbaks pastāstījis, kāpēc samulsinājis draugus un paziņas ar viltus kāzu bildi un kā viņa kuplajai ģimenei, esot bez sava agrākā biznesa, klājas ārkārtējā stāvokļa laikā.

Liels pārsteigums

“Mājsēdes laikā aiz garlaicības nolēmām saģērbties mūsu kāzu drēbēs un nofotografēties. Izskatījās gluži kā kāzās pirms vairāk nekā diviem gadiem, bet atšķirība tāda, ka nu jau ģimenē esam pieci cilvēki,” stāsta Edgars, kurš ir trīs meitu tētis – jaunākajai atvasei ir tikai desmit mēneši.

Par to, ka daudzi cilvēki nesaprata – tas ir tikai joks, nevis reālas kāzas –, pārsteigts ir pats Edgars. “Tas tiešām man bija liels pārsteigums, ka daudzi, tostarp pat tuvi cilvēki, nebija pamanījuši, ka mēs jau esam precējušies, un noticēja šai viltus kāzu bildei! Laikam jau šajā laikā cilvēki ir tendēti ticēt visam, kas tiek publicēts sociālajos tīklos. Lai gan šī laikam ir pati pozitīvākā viltus ziņa, uz ko uzķērušies,” smejas Barbaks, piebilstot: “Pieļauju, ka pārējai pasaulei tas patiešām nav svarīgi, ka esmu precējies un kāpēc precos ik pēc diviem gadiem. Tāpēc tic visam, ko redz.”

foto: no privātā arhīva
Klinta un Edgars kāzu dienā 2018. gada vasarā.

Pārdevis visu

Gan Edgars, gan viņa sieva Klinta ilgu laiku bija uzņēmēji – Edgars bija kroga "Aurora" īpašnieks, bet Klinta saimniekoja sporta kompleksā "Vingruma" klubs. Bet tagad abi, ja tā var teikt, atpūšas no darbiem, ja vien neskaita, ka Edgars katru pirmdienas vakaru dzirdams "Radio SWH" raidījumā "Vakara sporta stunda", kā arī internetā veido basketbola kluba "VEF Rīga" podkāstus.

Patiesībā Barbaki savus biznesus ir pārdevuši, turklāt neticami veiksmīgi – pirms pandēmijas radītās krīzes. “Es tiešām neapskaužu nevienu, kas tagad darbojas restorānu biznesā. Tas, ka pārdevu "Auroru", bija pilnīgā nejaušība! Bija ļoti labs piedāvājums, kas bija apsvēršanas vērts. Ja toreiz būtu zinājis, ka līdz ar telekompānijas LNT likvidāciju vispār palikšu bez darba televīzijā, varbūt nebūtu savu krogu pārdevis, bet nu tas ir skaidrs – tā bija vispareizākā un veiksmīgākā rīcība! Jo ko es tagad ar savu "Auroru" darītu? Kā es izdzīvotu?” retoriski vaicā Edgars Barbaks.

Bez darba ir arī viņa sieva Klinta, kura līdz ar trešā bērna nākšanu pasaulē pārdeva savu sporta klubu. “Ir grūti vadīt uzņēmumu, ja pats neesi uz vietas. Klinta to saprata, tāpēc izlēma pārdot savu uzņēmumu. Un arī šis process bija diezgan veiksmīgs šajā pandēmijas krīzes laikā. Tagad Klinta visu uzmanību velta bērniem, un mēs dzīvojam no iekrājumiem. Protams, ar laiku jau tie beigsies, tāpēc ir labi, ka man vēl ir šie darbiņi radio un podkāstā,” nosaka Edgars Barbaks un smejoties piebilst: “Bijām pāris, kurš viens otram piegādāja klientus, bet tagad abi sēžam mājās bez darba. Bet veiksmīgi sēžam! Izbaudām šo laiku, kad visa ģimene esam kopā, kad neko nevar nokavēt, jo tāpat jau nekas nenotiek. Un mūsu pastarīte ir visforšākā meitene pasaulē – ļauj vecākiem izgulēties –, bet māsas ir vislabākās aukles un palīgi!”

Citas interesantākās ziņas un notikumus lūkojiet žurnāla "Kas Jauns" šīs nedēļas numurā!