foto: Publicitātes
"Ir bijuši brīži, kad vēlētos, lai mani sauc Pēteris Peldbaseins," - smej mūziķis Jānis Šipkēvics
Jānis Šipkēvics.
TV
2020. gada 16. decembris, 09:30

"Ir bijuši brīži, kad vēlētos, lai mani sauc Pēteris Peldbaseins," - smej mūziķis Jānis Šipkēvics

Jauns.lv

Trešdienas vakarā kanāla "360TV" šovā "Pasaki to skaļi" valdīs ģimeniska atmosfēra, jo sirsnīgus un patiesus pateicības vārdus tēvam - "Radio SWH" bosam Jānim Šipkēvicam - teiks paša dēls mūziķis Jānis Šipkēvics jaunākais.

Šipkēvics ļoti lepojas ar saviem trīs bērniem un atzīst, ka Jānītis piedzimis, viņam esot vēl ļoti jaunam, tāpēc tēva lomai atlicis mazāk laika, taču viņš ir lepns par to, kāds ir izaudzis pirmdzimtais.

Savukārt Šipkēvics juniors, veltot siltus vārdus savam tētim, akcentēs arī vēl kādu būtisku iezīmi, kas abus vieno – identisks vārds un uzvārds.

foto: Publicitātes
Jānis Šipkēvics un Jānis Šipkēvics šovā "Pasaki to skaļi".

Viņš atklāti sacīs, ka bijuši brīži, kad vēlējies, lai viņu tik ļoti neasociē ar tēva personību, tomēr viņš ir lepns un pateicīgs nest tik skanīgu vārdu un uzvārdu: “Esmu ļoti priecīgs un pateicīgs un ar godu cenšos nest tavu vārdu un uzvārdu tālāk. Ir brīži, kad es vēlētos, lai mani sauc Pēteris Peldbaseins, bet diemžēl - vai par laimi - man ir pavisam īpaša privilēģija un arī atbildības nasta. To esmu apzinājies tikai dzīves laikā. Tas ir bijis ļoti foršs ceļš līdz šim, un es ceru, ka tas ir tikai ceļa viducītis. Mēs kopā nesam šo vārdu un uzvārdu, un tālāk mūsu pēcteči pēc mūsu piemēra un, iespējams, kādas līdzības to darīs tālāk. Tā ir tā brīnišķīgā sajūta, kad šis Šipkēvicu gēns turpinās”, sacīs Jānis.

foto: Publicitātes
Jānis Šipkēvics.

Interesanti, ka Jānis Šipkēvics jaunākais ir pirmais, kurš lauzis ģimenes tradīciju un savam dēlam devis nevis Jāņa, bet Kristapa vārdu. Tiesa, “Pasaki to skaļi” studijā ne bez humora viņš steigs atgādināt, ka “dēli mēdzot vairoties” un iespējams, ka viņa "septītais dēls būs Jānis".