foto: Shutterstock
Indijā blēži ārstam par bargu naudu notirgo Aladina lampu
Ilustratīvs foto.
Trakā pasaule
2020. gada 7. novembris, 09:18

Indijā blēži ārstam par bargu naudu notirgo Aladina lampu

Jauns.lv

Indijā aizturēti divi blēži, kas pamanījušies pārdot Aladina lampu – tikai atšķirībā no pasakas bez džina, kas piepilda katru vēlmi.

Kāds ārsts Utarpradēšas štatā vērsās policijā, kad saprata, ka pirkumam nav nekādu maģisko īpašību. Viņš nopirka lampa par septiņiem miljoniem rūpiju (vairāk nekā 80 600 eiro) – ar atlaidi, jo sākotnējā cena bija ap 20 miljoniem rūpiju (230 590 eiro).

Dakteris ar krāpniekiem iepazinies, kad uzaicināts pie viņiem mājās ārstēt "slimo māti". Ārsts apmeklēja pacienti vairāk nekā mēnesi, līdz viens no afēristiem viņam iestāstīja, ka ir okultists, un piedāvāja iegādāties burvju priekšmetu. Viltnieki pat potenciālā klienta acu priekšā pamanījās izsaukt džinu no lampas, taču neļāva aiztikt ne lampu, ne pārdabisko radību, iestāstot, ka tas ir pārāk bīstami.

Ārsts tomēr nopirka lampu, cerot uz solīto "veselību, bagātību un veiksmi", un viņam neradās jautājums, kāpēc tādā gadījumā sirgstošā māte neatlaba bez medicīniskas palīdzības. Tikai vēlāk viņš saprata, ka džins bijis pārģērbies krāpnieks.

Pēc likumsargu vārdiem, šādi piemānīti vēl vairāki cilvēki, aizturētie jau agrāk pastrādājuši līdzīgus noziegumus. Viņu līdzdalībniece izsludināta meklēšanā.

Tēmas