foto: Publicitātes
Nedēļas jaunumi "Shortcut" - jauna pašmāju krimināldrāma un "Mazo ģēniju akadēmijas" atgriešanās
Kadrs no seriāla "Dzimtene".
TV
2020. gada 22. oktobris, 19:00

Nedēļas jaunumi "Shortcut" - jauna pašmāju krimināldrāma un "Mazo ģēniju akadēmijas" atgriešanās

Jauns.lv

"Shortcut" un "Helio" šonedēļ lūkojiet pašmāju drāmu "Maiņa", spāņu seriālu "Dzimtene", kā arī Dainas un viņas mazo palīgu piedzīvojumus.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Jauns pašmāju kino

Krimināldrāma "Maiņa" vēsta par vienas nakts notikumiem jauna taksometra vadītāja Mareka dzīvē.

Lai uzturētu dēlu, Mareks naktīs strādā par taksometra vadītāju. No viņa mašīnas tiek nozagta nauda, kuru Mareks ir parādā priekšniekam par sasisto mašīnu. Viņam pēc iespējas ātrāk jāatpelna nozaudētais, tāpēc cerībā atrast ienesīgus klientus viņš dodas uz lidostu un apbraukā Rīgas viesnīcas. Mareks ignorē nerakstītos taksistu pasaules likumus, kas izjauc trauslo līdzsvaru starp konkurējošām taksometru firmām.

foto: Publicitātes

Režisora Reiņa Kalviņa debijas filma esot balstīta uz dokumentālām sarunām ar Latvijas taksometru vadītājiem. Kā teicis Kalviņš, viņam ideja par šo filmu radusies, dzīvojot Sarajevā, kur nācies reizēm pārvietoties arī ar nelegālajiem taksometriem. “Paralēli Latvijas medijos parādījās virsraksti par taksistu savstarpējo rēķinu kārtošanu Rīgā un teritoriju sadalījumu pasažieru uzņemšanai lidostā. Sākotnēji izklausījās gandrīz neticami, ka Rīgā 21. gadsimta sākumā vēl pastāv šāds burbulis, kuru nav skārušas pārmaiņas un kur faktiski valda deviņdesmito gadu principi. Interesanti likās doties atmosfēriskā vienas nakts braucienā cauri pilsētai no šāda skatupunkta. Savā ziņā filma ir veltījums tai pilsētas daļai, ar kuru saskaras taksisti, bet kas nav īpaši atvērta skatam no ārpuses,” saka filmas režisors.

Filmu lūkojiet "Shortcut Premiere" – latviešu valodā ar subtitriem latviešu vai angļu valodā.

Daina un viņas draugi

Ar jaunu sezonu atgriežas "Mazo ģēniju akadēmija".

foto: Publicitātes

Raidījuma galvenā varone ir jaukā skolotāja, bērnu draudzene. Viņas lomā iejutusies grāmatas Gribu būt dizainers autore Daina. Dainai patīk māksla, krāsainas cepures, un viņas labākie draugi un palīgi ir kaķis, taurenītis un putniņš. Kaķītis Žaks vienmēr iekuļas nepatikšanās un izjauc ierasto kārtību. Taurenītis Punktiņš vienmēr atnes vēstulīti, kurā pavēsta par kādu problēmu, ko bērniem vajadzētu atrisināt. Putniņš Dudū ir Žaka labākais draugs. Mazie ģēniji ir bērni, kuri vienmēr gatavi radīt jaunus mākslas darbus un piedzīvojumus.

Raidījuma otro sezonu skatiet "Shortcut Films" un "Helio iTV" Bērnu stūrītī!

Noziegums un slepenā izmeklēšana

"Dzimtene" ("Patria") ir stāsts par dzīvi basku zemē.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās

Bitorija un Tsato ir precēts pāris, kuri joprojām ir iemīlējušies un bezgala laimīgi kopā. Punktu pieliek Tsato nāve – viņu nogalina uz mājas sliekšņa. Pēc kāda laika Bitorija uzzina, ka kaimiņu zēns ir radikāli teroristiskā grupējuma ETA biedrs. Sieviete apjauš, ka vīra nāve ir uz šī zēna sirdsapziņas, taču nespēj to pierādīt. Starp agrāk tik draudzīgajiem kaimiņiem rodas nesaskaņas, kas ar katru dienu aug augumā. Bitorija sāk slepenu izmeklēšanu, cenšoties atrast pavedienus, kas kaimiņu atvasi saistītu ar noziedzīgo grupējumu un Tsato slepkavību. Drīz vien viņai tiek draudēts, un nu būs jālemj: visu aizmirst, tādējādi pasargājot savu ģimeni, vai tomēr spītīgi turpināt iesākto un atriebt vīru.

foto: Publicitātes

Pavisam svaigo seriālu skatiet "Shortcut Films" spāņu valodā ar subtitriem latviešu vai angļu valodā.