Trakā pasaule
2020. gada 31. augusts, 19:05

Lācis Kanādā izjauc pirmdienas vakara mieru, pēkšņi ierodoties alkohola veikalā

Jauns.lv

Tas bija parasts pirmdienas rīts kādā mazā Kanādas pilsētiņā, kas beigās izvērtās par izbrīna un izbīļa pilniem momentiem vietējā alkohola veikala pārdevējiem un klientiem, kā arī sarūpēja šai iestādei nacionāla līmeņa mediju slavu.

Lai parūpētos, ka veikala apmeklētāji Covid-19 pandēmijas laikā nepieskaras durvju rokturiem, veikala īpašnieks Klaudio Bruneti nolēma durvis gluži vienkārši atstāt vaļā.

“Es apkalpoju klientu no Itālijas, mēs pļāpājām pie letes, un tad pēkšņi dažu metru attālumā no pircēja parādījās lācis,” stāsta Bruneti, norādot, ka klients bijis patiesi šokēts, jo nekad nav bijis tik tuvu šim dzīvniekam, taču pašam īpašniekam tas nebija nekas pārsteidzošs. “Esmu šeit uzaudzis, tāpēc nebiju pārsteigts. Lai gan es nekad neesmu redzējis lāci, staigājam pa veikalu,” viņš atzīst.

Bruneti norāda, ka zināja, kā rīkoties – viņam vajadzēja maksimāli ātri piesaistīt dzīvnieka uzmanību, lai tas nepazaudētu izeju no sava redzesloka: “Es sāku viņu saukt, lai pievērstu uzmanību. Viņš acumirklī pagriezās un devās prom. Vēlāk es redzēju, kā viņš pāri ielai rāpjas kokā.”

Jānorāda, ka pēdējo mēnešu laikā ziņu par cilvēka satikšanos ar lāci dažādos neparastos apstākļos bijis daudz. Piemēram, Aļaskas štatā kāds ķepainis ienācis mājā, kurā tobrīd bija desmit bērni, bet pirms neilga laika Kalifornijas štatā šis dzīvnieks iegāja pārtikas veikalā, paķēra paciņu ar našķiem, iznāca ārā un turpat pie veikala notiesāja savu guvumu.