Slavenības
2020. gada 14. augusts, 06:27

Komponists Endrū Loids Vēbers saņem eksperimentālo Covid-19 vakcīnu

Jauns.lv

Oksfordas universitāte un zāļu kompānija “AstraZeneca” strādā pie eksperimentālas Covid-19 vakcīnas izstrādes. Jau tūkstošiem brīvprātīgo Lielbritānijā, ASV, Brazīlijā un Dienvidāfrikā piedalījušies klīniskajos testos. Nākamajā etapā piekritis piedalīties arī izcilais komponists Endrū Loids Vēbers. “Es darīšu visu, lai pierādītu, ka teātri atkal droši var strādāt,” viņš norādījis.

Par savu lēmumu saņemt eksperimentālo vakcīnu 72 gadus vecais komponists paziņojis sociālajos tīklos, atklājot motīvus, kas viņu pamudinājis spert šādu soli. “Esmu ļoti saviļņots, ka jau rīt saņemšu Oksfordas eksperimentālo vakcīnu,” trešdien rakstīja Vēbers. “Esmu gatavs darīt visu, lai pierādītu, ka teātrus atkal droši var atvērt.”

Oksfordas universitāte un zāļu kompānija “AstraZeneca” strādā pie eksperimentālas Covid-19 vakcīnas CHAdOx1 nCoV-19 izstrādes. Jau tūkstošiem brīvprātīgo Lielbritānijā, ASV, Brazīlijā un Dienvidāfrikā piedalījušies klīniskajos testos.

Šā gada 20. jūlijā pētnieki ziņoja, ka sākotnējie rezultāti par 1077 cilvēkiem esot daudzsološi, kas liek domāt, ka vakcīna ir gan droša, gan izraisa imūnreakciju, – vēstīja BBC.

Nākamais pētījuma solis paredz palielināt dozu un injicēt devu vēl vairākiem tūkstošiem citu brīvprātīgo, kuru skaitā, visticamāk, ieskaitāms arī Vēbers.

Daudzi interneta lietotāji slavējuši komponista cēlo apņemšanos piedalīties pretvīrusa zāļu meklējumos. “Bravo”, “Paldies par jūsu ziedošanos”, “Lai Dievs palīdz” – šādus un līdzīgus laba vēlējumus komponistam izteikuši viņa talanta cienītāji.

“Apbrīnoju, kā jūs rīkojaties, lai atbalstītu to, kam ticat. Vairums cilvēku tikai runā, bet nekā nedara. Turu īkšķi, lai vakcīna iedarbotos. Lai laba veselība,” raksta kāds no laba vēlētājiem.

Brodvejas teātri Ņujorkā un Vestendas teātri Londonā ir slēgti jau kopš marta, kad pasauli pārņēma koronavīrusa pandēmija.