foto: Publicitātes foto
Ar plašu pasākuma programmu Spilves lidlaukā atzīmēs Latvijas aviācijas simtgadi
Sabiedrība
2020. gada 4. augusts, 13:30

Ar plašu pasākuma programmu Spilves lidlaukā atzīmēs Latvijas aviācijas simtgadi

Jauns.lv

Rīgas svētku ietvaros, 15. augustā, atzīmējot Latvijas aviācijas simtgadi, Spilves lidlaukā norisināsies svētki ar plašu, aviācijai veltītu pasākuma programmu.

Visas dienas garumā, no plkst. 12:00 līdz plkst. 18:00 Spilves aerodromā apmeklētājiem būs iespēja doties īpašā pastaigā, kuras laikā varēs uzzināt interesantus faktus par Latvijas aviācijas vēsturi un mūsdienām.

Lidlauka laukumā skatītājiem būs iespēja apskatīt dažādu paaudžu un veidu lidaparātus, uzzināt par to specifiku un vēsturi. Aerodromā varēs apskatīt arī kādu īpašu un Latvijā vēl nekad nebijušu gaisa kuģi, kas būs pārsteigums pat aviācijas profesionāļiem.

foto: Publicitātes foto


Savukārt uz Spilves skrejceļa dienas gaitā pacelsies un nolaidīsies dažādu paaudžu lidaparāti. Skatītājiem būs iespēja redzēt sporta paraugdemonstrējumus no pasaulē atzītā, augstākās pilotāžas meistara Jurģa Kairisa, kā arī vēsturisko lidaparātu lidojumus, kas būs jaunums svētku apmeklētājiem. Tāpat arī būs izpletņlēcēju paraugdemonstrējumi un daudzi citi pārsteigumi.

Pasākuma laikā darbosies vietējais FM radio, tādēļ apmeklētāji tiek aicināti ņemt līdzi savus sen aizmirstos, pārnēsājamos radioaparātus vai austiņas saviem viedtālruņiem, jo visas dienas garumā, īpaši izveidotā radio frekvencē, būs iespēja klausīties izglītojošu un izklaidējošu programmu saistībā ar aviāciju.

Pasākums ir bez maksas. To organizē nodibinājums "Lidosta "Spilve" un biedrība "Latvijas aviācijas muzejs "Spilve"".