foto: no privātā arhīva
Šovā "Caur ērkšķiem uz..." iepazītā Linda lūdz ziedot naudu dzimuma maiņas operācijai
Slavenības
2020. gada 15. maijs, 13:59

Šovā "Caur ērkšķiem uz..." iepazītā Linda lūdz ziedot naudu dzimuma maiņas operācijai

Jauns.lv

Pašmāju šovā "Caur ērkšķiem uz..." iepazītā Linda uzsākusi līdzekļu vākšanu, lai varētu veikt dzimuma maiņas operāciju.

Vietnē "GoGetFunding.com" redzams Lindas Šulces ieraksts, kurā viņa atklāj savu stāstu un lūdz naudu dzimuma maiņai. Raksta, ka ir 50 gadus veca transseksuāle Linda, dzīvo Rīgā, un Latvijā esot viena no populārākiem transseksuāļiem. Bijusi TV šovos, vienā seriālā, piedalījusies filmu masu skatos.

foto: Publicitātes
Linda raidījumā "Caur ērkšķiem uz...".

No vajadzīgajiem 16 000 eiro pagaidām savākts vien 0,01 procents - 16 eiro.

Dzīvot kā sievietei Lindai neesot liegts, varot iesaistīties ikvienās sievietēm domātās aktivitātēs. Bet viņa nevarot mainīt savu vārdu, kamēr nav veikta dzimuma maiņas operācija. "Iepriekš nekad neesmu lūgusi palīdzību, bet citu izeju neredzu," raksta Linda, kas ir piedzimusi kā vīrietis.

Savulaik žurnālam "Kas Jauns" Linda stāstīja, ka esot ļoti, ļoti grūti sadzīvot ar to, ka psiholoģiski esi sieviete, bet tev ir vīrieša ķermenis.

„Vienīgais risinājums – spēt atrast motivāciju, lai būtu vēlme dzīvot. Tās, piemēram, ir cerības, ka kaut kad nākotnē tikšu pie dzimuma maiņas operācijas. Daudzi transseksuāļi kā vienīgo izeju redz pašnāvību, taču man šis variants neder, jo esmu ticīgs cilvēks un uzskatu, ka ir grēks atņemt sev dzīvību. Lai gan biju reiz ļoti tuvu šim solim. Vienkārši sagadījās, ka tieši tobrīd atnāca mamma. Tad attapos un pārdomāju," atklāja Linda, paskaidrojot: "Dzimuma maiņas operācija ir vienīgais risinājums. Bet tā maksā 15 000 eiro. Man tādas naudas nav. Eiropas attīstītākajās valstīs šādas operācijas apmaksā valsts, jo izprot problēmas būtību.”

Nu Linda tomēr atradusi veidu, kā censties pie šīs naudas tikt - lūgt palīdzību līdzcilvēkiem.

Linda ir sociālā projekta "Caur ērkšķiem uz..." pirmās sezonas dalībniece, un plašāk viņas dzīves stāstu var lasīt ŠEIT.