foto: Vida Press
Pasaulslavenais pavārs Evanss dalās ar sazvērestības teorijām. Viņu atlaiž no darba
Pīts Evanss
Slavenības
2020. gada 10. maijs, 07:01

Pasaulslavenais pavārs Evanss dalās ar sazvērestības teorijām. Viņu atlaiž no darba

Jauns.lv

Pasaulslavenais šefpavārs un populārā kulinārijas šova “Mani virtuves noslēpumi” (“My Kitchen Rules”) vadītājs Pīts Evanss nonācis kritikas krustugunīs, jo izplatījis sazvērestību teoriju autora Deivida Aika uzskatus par jauno koronavīrusu. Precīzāk – par tā neesamību.

Jānorāda, ka iepriekš Austrālijas atbildīgās iestādes piesprieda Evansam 25 200 ASV dolāru sodu par 15 000 dolāru vērtas ierīces reklamēšanu kā līdzekli, kas var palīdzēt cīnīties pret Covid-19.

Tagad Evanss mudinājis savus “Instagram” sekotājus skatīties trīs stundas garu interviju, kurā Aiks apgalvo, ka Covid-19 ir viltus pandēmija un saista to ar 5G tehnoloģiju ieviešanu.

Aiks, kurš iepriekš izpelnījies apsūdzības par Holokausta noliegšanu, šajā intervijā Covid-19 ierobežošanai ieviestos pasākumus salīdzina ar “nacistiskās Vācijas fašismu”. “The Guardian” vēstī, ka tā, visticamāk, uzņemta tajā pašā nedēļā, kad “Facebook” un “YouTube” izdzēsa viņā kontus, jo britu sazvērestību teoriju autors izplatīja nepatiesus apgalvojumus par 5G un koronavīrusu.

Zīmīgi, ka piektdien Evansa darba devējs “Channel 7”, kur tiek raidīts “My Kitchen Rules”, pārtrauca sadarbību ar šefpavāru, tomēr nekas neliecina, ka iemesls varētu būt viņa izpausmes sociālajos tīklos.

Daloties ar Aika interviju, Evanss “Instagram” rakstījis: “Šeit ir citādāks viedoklis, es labprāt vēlētos dzirdēt jūsu domas, vai tas ir pamatots, ņemot vērā to, ka pēdējās dienās pa ierastajiem kanāliem tiek pārraidīti daudzi pretrunīgi ziņojumi.”

Jānorāda, ka 68 gadus vecais Aiks, kurš ir bijušais futbolists un sporta komentētājs, apgalvojis, ka pār pasauli valda ķirzakcilvēki un Iluminati, un to vidū ir Rotšildu ģimene – ebreju izcelsmes Eiropas finansistu dzimta.

Aiks 1999. gadā nāca klajā ar grāmatu The Biggest Secret par ķirzakveidīgu rasi no Pūķa zvaigznāja, kas kopš neatminamiem laikiem slepeni kontrolējot Zemes iedzīvotājus. Reptiloīdu vidū ierindota gan karaliene Elizabete II, gan ASV prezidenti.