Guntaram Račam pārmet dižošanos ar pārticību, demonstrējot dārza “pričendāļus”
Slavenības
2020. gada 6. maijs, 18:45

Guntaram Račam pārmet dižošanos ar pārticību, demonstrējot dārza “pričendāļus”

Jauns.lv

Mūzikas izdevējs, mūziķis un dzejnieks Guntars Račs, kam 25. martā bija 55. jubileja, dīkstāves laiku izmanto, čakli rosoties savas jaunās privātmājas dārzā un izklaidējot ļaudis ar soctīklos ievietotiem foto. Tomēr ne visi ir sajūsmā.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Račs jau kopš kovidkrīzes sākuma – marta vidus - savus draugus, domubiedrus un fanus internetā priecē ar priekpilniem fotomirkļiem no savas jaunās Mārupes mājas dārza, vēstot, ka laikā, kad nav iespējams muzicēt, viņš pievērsies dārzkopībai. Mūziķa bilžu klāstā ir gan krāšņas puķes, kam šis ir pirmais pavasaris Raču ģimenes puķudobēs, gan dažādi dārza kopšanas rīki un pariktes. Un tos muzikālais dzejnieks ir sarūpējis sev patiešām apjomīgā klāstā – motorzāģis, zāles pļāvējs, zaru smalcinātājs, trimeris, un kur vēl rakšanas un kaplēšanas instrumenti – tos Guntars izrādījis, pozēdams te ar lāpstu, te krūmu griežamajām knaiblēm, te kapli, te ķerru...

Protams, dārza darbu, saziedējušo skaistumaugu fotogrāfijas tāpat vien soctīklos Guntars neliek – viņš itin bieži atrādītajām lietām un augiem pievieno arī aprakstus.

Piemēram, šādi: “Ņemot vērā, ka muzikanti nedrīkst rīkot pasākumus, bet dārznieki savu darbu darīt var, un neviens viņiem nevar liegt darba laikā dziedāt, dibinu dārznieku ansambli, kas apvienos lietderīgo ar patīkamo. Ja esat kupla ģimene un gribat sakopt dārzu klausoties dziesmas dzīvajā izpildījumā, esam jūsu rīcībā. Par dārza darbiem garantijas nekādas, bet muzikālais priekšnesums būs augstvērtīgs. Ceru, ka mani draugi Andris Alvikis, Tomass Kleins, Uģis Tirzītis, Jānis Narkevics pievienosies. Instrumenti man ir. Šis ir trimmeris. Piemērots veselīgam un vecmodīgam hārdrokam.”

View this post on Instagram

Dārznieks vaig? #PaliecMājās

A post shared by Guntars Racs (@guntarsracs) on

Vai arī: “Dārza ziņas. Maijs. Turpinu pārkvalificēties. Pienenēm dārzā nebūt. Puķītes zied un ziedi plaukst. Tur ne bez Sintija Jenerte čaklajām rokām. Viss notiek. #paliecmājās

Arī tā: “Kad zāles pļāvējs dūc, mūzas klusē. Bet rudenī izlolotie un stādītie sīpoliņi gan runā paši par sevi, pārvēršoties krāšņos ziedos, dodot cerību un piešķirot krāsas šim, visādi citādi padrūmajam laikam.”

Uz jaunāko ierakstu sociālajā vietnē Facebook, kuram klāt pievienotajā foto Guntars Račs lepni pozē dārzā dārznieka tērpā un turot rokās trimmeri, starp daudzajiem komplimentiem un apjūsmas izsaucieniem iespraukušies arī vairāki pretēji viedokļi. Piemēram, režisors Askolds Saulītis Guntaram Račam netieši pārmet izrādīšanos.

“Guntar, pieņemu Tavu zīmēšanos un pārticības demonstrēšanu soctīklos. Man ir labdabīgi domāt, ka vismaz vienam Latvijas mūziķim klājas labi,” ierakstījis režisors Askolds Saulītis, kuram Guntars Račs arī nav palicis atbildi parādā, un atbildējis: “Neienāca prātā, ka muzikanta "pārkvalificēšanos" par dārznieku, kāds var uzskatīt par labklājības pazīmi, bet var jau būt, ka tā izskatās. Ja pameklēsi, atradīsi arī rūpi un izmisumu arī manos ierakstos. Visādi citādi tāds laiks, kad nekas vairs nav viennozīmīgi.”

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās