foto: no izdevniecības Rīgas Viļņi arhīva
"Ārā iet daudz nevar, un man arī negribas," - mūziķe Meldra par situāciju Lielbritānijā
Meldra.
Slavenības
2020. gada 6. aprīlis, 15:32

"Ārā iet daudz nevar, un man arī negribas," - mūziķe Meldra par situāciju Lielbritānijā

Jauns.lv

Latviešu mūziķe Meldra Gūža jau vairākus gadus dzīvo Lielbritānijā, kur mīt kopā ar savu vīru - dziesmu autoru un mūzikas producentu Džoniju. Meldra stāsta, kāda ir viņas dzīve svešumā Covid 19 izplatības laikā.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

„Situācija, es domāju, ir visiem cilvēkiem diezgan neparasta. Gan pašizolācija, gan straujās izmaiņas ikdienas dzīvē tik ātrā laikā ir liels šoks, pat ja mēs to pašlaik neapzināmies,” portālam Jauns.lv saka Meldra.

Taujāta, kā mainījusies ikdiena izsludinātās ārkārtas situācijas un pašizolēšanās dēļ, viņa saka: „Es cenšos tik un tā celties ierastajos pulksten 5.30 vai sešos no rīta, sekot līdzi savai darba rutīnai un neļauties slinkumam, pesimismam. Man ir vieglāk dzīvot cauri šim pārmaiņām, organizējot savu dzīvi līdzīgi tai, kā viss bija, kad varēja brīvi pārvietoties. Tomēr tas ir tikai viens, mans risinājums. Citiem cilvēkiem varbūt palīdz pavisam kas cits."

"Mana ikdiena ir mainījusies tikai tādā ziņā, ka ir jāstrādā no mājām. Ārā iet daudz nevar, un man arī negribas. Protams, ka, strādājot no mājam, jāietur lielāka pašdisciplīna,” uzsver mūziķe.

Viņa stāsta, ka pilsētiņā, kur mīt, ielas esot tukšas. „Es neesmu daudz staigājusi pa pilsētu, bet esmu redzējusi fotogrāfijas, ka tiešām nav cilvēku uz ielām - nemaz! Mums pilsētā nedarbojas nekas, izņemot ēdienu veikalus, slimnīcas un citas svarīgākās un nepieciešamākās iestādes,” pastāsta Meldra. Vaicāta, vai seko notikumiem dzimtenē, viņa saka: „Sekoju gan un ceru, ka Latvijai izdosies sevi nosargāt un cilvēkus izārstēt."

"Es domāju, ka nav vienas prognozes par pandēmijas ilgumu un šiem ierobežojumiem, jo ieteiktais laiks, ko pavadīt pašizolācijā, būs atšķirīgs no cilvēka veselības stāvokļa. Es ceru, ka no vasaras jau varēsim būt brīvāki. Vislabāk ir skatīties, ko eksperti prognozē, un visiem būt uzmanīgiem un apdomīgiem,” domīgi bilst Meldra.