foto: No "Rīgas Viļņi" arhīva
Eirovīzijas noteikumi paredz, ka Latvijai nākamgad konkursam jāizvirza cita dziesma
Samanta Tīna
Mūzika
2020. gada 27. marts, 08:46

Eirovīzijas noteikumi paredz, ka Latvijai nākamgad konkursam jāizvirza cita dziesma

Jauns.lv

Latvijas Televīzija vēl nav pieņēmusi lēmumu, vai uz nākamā gada “Eirovīziju” sūtīt nacionālās atlases konkursa “Supernova 2020” uzvarētāju Samantu Tīnu. Lēmums tiks pieņemts pēc ārkārtējās situācijas beigām.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Saskaņā ar Eirovīzijas noteikumiem, konkursā katru gadu var piedalīties dziesmas, kas publiski izskanējušas ne agrāk kā iepriekšējā gada 1. septembrī. Tas nozīmē, ka 2021. gada konkursā ar dziesmām, ko valstis izvirzījušas 2020. gada konkursam, piedalīties nedrīkstēs. Dalībai konkursā var pieteikt 2020. gada nacionālajās atlasēs uzvarējušos izpildītājus, bet, ievērojot Eirovīzijas noteikumus, viņiem šādā gadījumā ir jānodrošina jauns skaņdarbs.

Latvijas Televīzija par to, vai nākamgad uz lielo Eirovīziju sūtīt konkursa “Supernova 2020” uzvarētāju Samantu Tīnu, lems pēc ārkārtējās situācijas beigām. “Lēmums par piedalīšanos nākamā gada Eirovīzijā ir jāpieņem izsvērti, ņemot vērā daudzus apstākļus - cita starpā, arī Covid-19 sekas. Tādēļ mēs fokusētu diskusiju par šo tēmu esam nolēmuši atlikt uz laiku, kad akūtā situācija būs beigusies,” skaidro LTV programmu direktore Rita Ruduša.

Samanta Tīna laiku lokos

Samanta Tīna laiku lokos.

gallery icon
100

Šobrīd dalību 2021. gada konkursā ar 2020. gada nacionālo atlašu uzvarētājiem apstiprinājusi Azerbaidžāna, Beļģija, Bulgārija, Gruzija, Grieķija, Izraēla, Spānija, Šveice, Nīderlande un Ukraina.

Eirovīzijas dziesmu konkurss 2021. gadā varētu notikt turpat, kur bija plānots šī gada pasākums – Nīderlandes pilsētā Roterdamā. Šobrīd notiek Eiropas raidorganizāciju apvienības (EBU) sarunas ar visiem lielā pasākuma organizatoriem un Roterdamas pilsētu.

Samantas Tīnas emocijas pēc uzvaras "Supernovā"

65.Starptautiskajā Eirovīzijas dziesmu konkursā maijā Nīderlandes pilsētā Roterdamā Latviju šogad pārstāvēs Samanta Tīna ar dziesmu "Still Breathing", kas sestdienas vakarā ...

gallery icon
8