foto: Daniel Leal Olivas-AFP/POOL supp/ Vida Press
Hercogiene Megana un princis Harijs atlaiduši no darba savu Londonas personālu
Saseksas hercogiene Megana un princis Harijs.
Slavenības
2020. gada 17. februāris, 07:05

Hercogiene Megana un princis Harijs atlaiduši no darba savu Londonas personālu

Jauns.lv

Pēc tam, kad janvārī princis Harijs un hercogiene Megana paziņoja par atkāpšanos no karalisko pienākumu pildīšanas, viņi pārcēlās uz Kanādu. Sākotnēji gan pāris runāja, ka turpinās dzīvot divās mājās: Anglijā un Ziemeļamerikā. Tagad šķiet, ka viņu plāni ir mainījušies. Visticamāk, viņu pastāvīgā dzīvesvieta būs Kanādā, bet uz Lielbritāniju ģimene atbrauks tikai šad tad paciemoties. Karaļnamam tuvi cilvēki apliecinājuši, ka Saseksas hercogi atlaiduši savu Londonā apkalpojošo personālu. Kopumā 15 cilvēkus.

foto: Vida Press
Megana ar saviem personāla darbiniekiem Jaunzēlandes vizītes laikā 2018. gada oktobrī.

Par atbrīvošanu no darba Harijs un Megana savam personālam personīgi paziņojuši jau janvārī, tūlīt pēc tam, kad bija izplatījuši oficiālo paziņojumu par atkāpšanos no karalisko pienākumu pildīšanas.

Saseksas hercogi Londonā pirms paziņojuma par karaļnama pamešanu

Pēc sešu nedēļu ilgajām brīvdienām Kanādā, Saseksas hercogi atsāka pildīt savus tiešos pienākumus. 7.janvārī Saseksas hercogi apmeklēja Kanādas Augstāko komisiju ...

gallery icon
30

No darba atlaisto cilvēku skaitā ir pāra personīgā sekretāre Fiona Makilvema, sabiedrisko attiecību speciāliste Sāra Latema un viņas palīdze Mārnija Gafnija. Naudas grūtībās šie cilvēki, tiesa, nenonāks. Viņiem šobrīd nav nepieciešams nodoties jauna darba meklējumiem. Tiek ziņot, ka britu karaliskās ģimenes pārstāvji apņēmušies nodrošināt viņus ar darbu, piedāvājot citus pienākumus karaļnamā.

Hercogienes Meganas tērpi Dienvidāfrikas vizītes dienās

gallery icon
33

Bakingemas pils pārstāvis kategoriski atteicies komentēt ar darbiniekiem saistītus jautājumus. Taču ir saprotams, ka galvenie cilvēki karaļnamā, ieskaitot karalieni Elizabeti II, prinčus Čārlzu un Viljamu, ir informēti par štatu samazināšanu. Karaļnamam tuvas personas apgalvo: lai gan Harija un Meganas lēmums viņu personālam bijis šokējošs, darbinieki ļoti saprotoši izturējušies pret šo negaidīto jaunumu.

„Hercogiem bija neliela komanda, vien 15 cilvēku. Viņi visi ir ļoti uzticīgi Saseksiem. Viņi saprot un ciena hercogu pieņemto lēmumu,” norādījis zinātājs.

Megana un Harijs apskauj fanus Austrālijas un Jaunzēlandes vizītes laikā

gallery icon
18