foto: no izdevniecības Rīgas Viļņi arhīva
Marta Grase pēc šķiršanās no aktiera Ančevska piepilda lielo sapni
Bijusī aktrise Marta Grase, kas savulaik filmējusies TV seriālos "Likteņa līdumnieki" un "UgunsGrēks", nu rosās kinoprojektu aizkadrā, asistējot kostīmu māksliniekiem. Marta strādājusi arī pie Viestura Kairiša spēlfilmas "Piļsāta pi upis" kostīmu tapšanas.
2020. gada 20. februāris, 06:37

Marta Grase pēc šķiršanās no aktiera Ančevska piepilda lielo sapni

Inta Mengiša

Žurnāls "Kas Jauns"

Aktiera Aināra Ančevska bijusī sieva Marta Grase (38), kas, vēlēdamās pāršķirt dzīvē jaunu lapu, drīz pēc ģimenes iziršanas pameta darbu Latvijas Nacionālajā teātrī, nu jau krietnu laiku piepildījumu guvusi pavisam citā radošā jomā, raksta žurnāls "Kas Jauns".

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Martas Grases vārds lasāms režisora Viestura Kairiša spēlfilmas "Piļsāta pi upis" jeb "Pilsēta pie upes" beigu titros – līdzās citu filmas veidotāju un dalībnieku vārdiem. Taču šajā kinofilmā Marta piedalījusies nevis kā aktrise, bet gan čakli rosījusies aizkadrā kā kostīmu mākslinieces asistente. Turklāt, izrādās, šī nav pirmā filma, kurā pie ekrāna zvaigžņu tērpiem strādā kādreizējā aktrise – viņai asistentes darbu kostīmu mākslinieki uzticējuši, arī veidojot Madaras Dišleres filmu "Paradīze’ 89", kas tika izrādīta pirms diviem gadiem, un režisora Matīsa Kažas topošo vesternu "Kur vedīs ceļš", kam pirmizrāde gaidāma šā gada izskaņā.

Sarunā ar žurnālu "Kas Jauns" Marta Grase atzīst, ka ir priecīga un laimīga, jo izdevies īstenot savu radošo sapni un strādāt ar kostīmu māksliniekiem. Viņa teic, ka apzināti netiecas darboties tieši kino projektos, bet gan paļaujas uz likteni un ir atvērta ikvienam jaunam izaicinājumam. „Eju turp, kur mani ved, un, protams, vēlos profesionāli augt un attīstīties šajā jomā. Ir jātiecas uz pašām virsotnēm,” smaidot teic Marta, kura līdz šim sadarbojusies ar kostīmu māksliniecēm Līgu Krāsoni, Rūtu Kuplo, Anci Beinaroviču un citiem.

Kopš aiziešanas no darba Latvijas Nacionālajā teātrī Marta Grase nav izjutusi vilkmi apmeklēt teātru izrādes. Toties viņa pati vēl aizvien labprāt iepriecina bērnus Vara Klausītāja vadītajā Zīmējumu teātrī, un šī nodarbe māksliniecei sniedz lielu gandarījumu.

Jautāta, kā pati vērtē izkāpšanu no komforta zonas un aiziešanu turp, kur sirds sauc, Marta pārliecinoši atbild: „Ļoti labi, un jāteic, ka pat nebija laika domāt par kādām bailēm, baiļošanos par to, kā turpmāk būs. Viss aizgāja smuki un gludi; notika tā, kā acīmredzot bija jānotiek!”

Privātajā dzīvē Martai pašlaik pārmaiņu neesot. Rādot roku, viņa smiedama apliecina, ka no jauna apprecējusies nav. Prieku Martai sagādā dēla apciemojumi, un sirsnīgā balsī viņa noteic, ka priecājas arī par to, ka dēla tēvam Aināram Ančevskim klājas lieliski.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās