foto: no privātā arhīva
Rolands Zagorskis-Rolands kāzu gadadienu nosvin ar kāršu vakaru
Rolandu pāris laulībā aizvadījuši jau 21 gadu.
Slavenības
2020. gada 26. janvāris, 16:16

Rolands Zagorskis-Rolands kāzu gadadienu nosvin ar kāršu vakaru

Inta Mengiša

Žurnāls "Kas Jauns"

Aktieris un teātra kluba "Hamlets" vadītājs Rolands Zagorskis-Rolands (70) ar sievu Lieni Rolandu (43), atzīmējot kāzu 21. gadadienu, viens otram šajā gadā nosolījušies būt īpaši uzmanīgi, jo skaitlis 21 Rolanda dzīvē esot ļoti zīmīgs, pat dažkārt fatāls!

Kā raksta žurnāls "Kas Jauns", lielajam notikumam gatavojoties, sievu Rolands, kā katru gadu, tradicionāli „saposis no galvas līdz kājām”, pats izraugoties un Lienei uzdāvinot tērpu svētku vakaram. „Viņa vienmēr paļaujas uz manu gaumi,” vairāk nekā lepns ir Rolands.

Liktenīgais 21 aktiera dzīvē...

foto: no privātā arhīva
Kāzu gadadienā, sēzdamies pie klavierēm, viesus ar muzikālu priekšnesumu priecēja arī ballītes namatēvs.

„Saistībā ar skaitli 21 manā dzīvē bijuši neskaitāmi gan veiksmīgi un priecīgi, gan bēdīgi un pat traģiski notikumi. Šie būs tikai daži piemēri: 21 gada vecumā es dabūju savu pirmo kino lomu – filmā "Šūpoles". 21 gadu nodzīvoju ar iepriekšējo sievu (Guntu Virkavu), ar kuru 21. datumā biju apprecējies, un mūsu laulību 21. datumā izšķīra; 1991. gada 21. augustā (puča pēdējā dienā) notika traģiska un prātam neaptverama autoavārija, kurā mana mamma aizgāja bojā un mani sakropļoja... 1988. gada 21. jūlijā man piešķīra Latvijas PSRS Nopelniem bagātā skatuves mākslinieka goda nosaukumu. 1999. gada 29. novembrī pulksten 21.21 piedzima mans dēls Markuss. Tos „21” varētu uzskaitīt vēl un vēl. Starp citu, dēlam Markusam šajā gadā gaidāma 21. dzimšanas diena, un mums ar sievu Lieni nupat atzīmēta kāzu 21. jubileja.

foto: no privātā arhīva
Svinēja arī Rolanda Zagorska-Rolanda un aktrises Guntas Virkavas meita Elizabete Zagorska, kas ir gan talantīga dziedātāja, gan uzņēmēja, gan kāzu organizatore.

Tas nozīmē, ka šogad man īpaši jāsargā sava laulība, tā teikt – acis vaļā!

Ar Lieni to esam izrunājuši, ka lieki neviens nesprēgās un centīsimies visu risināt tikai pa labam,” apņēmīgi teic leģendārais aktieris, kurš pērn nosvinēja 70. dzimšanas dienu un aizvien izskatās lieliski.

foto: no privātā arhīva
Saposis sievu Lieni jaunā tērpā, Rolands Zagorskis-Rolands kāzu gadadienā mīļoto sveica ar skūpstu.

Rolands spriež, ka jaunības eliksīrs viņam noteikti ir laulātā draudzene. „Liene ir viens brīnišķīgs sirds cilvēks, mana mūža lielā mīlestība. Viņa ir mans „veiksmes stāsts”, esmu laimīgs un pateicīgs, ka viņa pieņem mani tādu, kāds esmu,” ar zināmu patosu balsī teic aktieris, kas daudziem kinomīļiem atmiņā palicis ar Jāņa lomu režisora Imanta Krenberga filmā "Īsa pamācība mīlēšanā" un neveiksminieku Cēzaru Cauni režisora Rolanda Kalniņa filmā "Ceplis".

Laulības gadadienu atzīmē kāzu svinēšanas vietā

foto: no izdevniecības Rīgas Viļņi arhīva
Starp citu, Lienes kāzu kleita nu jau ilgāk nekā pārdesmit gadiem ir lustra, kas grezno ģimenes māju Berģos. Nupat Rolands pirmoreiz to aiznesis uz ķīmisko tīrītavu, jo 21 gada laikā kleita esot krietni pieputējusi.

Pirms 21 gada Rolands ar mīļoto Lieni apprecējās, kad aktierim bija 50, bet viņa līgavai – 23 gadi. Laulību ceremonija norisinājās Vecrīgā, Sv. Jāņa baznīcā, bet pēc tam svinēšana bija aktierim piederošajā teātra klubā "Hamlets". Turpat nu jau pilngadīgā dēla Markusa, tuvinieku, kolēģu un draugu lokā atzīmēta arī zīmīgā precību gadadiena.

foto: no izdevniecības Rīgas Viļņi arhīva
Mājās goda vietā aizvien tiek glabāta ierāmēta kāzu fotogrāfija.

Svinēšanas vakarā netrūka ne mūzikas, ne joku, taču īpašs šis vakars bija ar to, ka pēc Rolanda ierosmes sanākušie vienojās kāršu spēlē "Acīte", kurā, kā zināms, uzvar tas, kam rezultāts ir 21.

foto: no privātā arhīva
Lienes un Rolanda dēlam Markusam tagad ir 20 gadu. Jaunietis Latvijas Universitātē studē datorzinātnes.

„Liels prieks, ka svinībās piedalījās arī mana meita Elizabete (kuru dēvē par Mīļumiņu) ar saviem bērniem, ieradās arī mani kādreizējie "Hamleta" studijas audzēkņi Kaspars Breidaks un Mārtiņš Daugulis, kas mūs ar Lieni iepriecināja, uzdāvinot iespēju izbaudīt vakariņas kādā restorānā. Šos puišus tiešām augstu vērtēju, ļoti talantīgi un daudz sasnieguši. Skat, Mārtiņš Daugulis, kas kādā intervijā stāstīja, ka "Hamlets" viņam ir kā otrā augstskola, tagad ir ne tikai pasniedzējs Stradiņa universitātē, bet pat Ministru prezidenta Krišjāņa Kariņa ārštata padomnieks. Savukārt no rītiem automašīnā ausos, ko "Radio SWH" runā Kaspars,” ar saviem kādreiz skolotajiem jaunajiem improvizatoriem lepojas Rolands.

foto: no privātā arhīva
Teātra kluba "Hamlets" vadītāju sveikt ieradās arī Rolanda kādreizējie aktiermeistarības audzēkņi Kaspars Breidaks un Mārtiņš Daugulis.