Precēts pāris, kam pietiek ar 170 eiro mēnesī, lai apceļotu pasauli

gallery icon
18
Trakā pasaule
2020. gada 15. janvāris, 11:35

Precēts pāris ceļo pa pasauli un tam tērē nieka 170 eiro mēnesī

Jauns.lv

Precēts pāris no Vācijas sevi dēvē par “pilna laika” ceļotājiem. Ģimenes veidošanas plānus viņi atlikuši uz vēlāku laiku. Vispirms viņi vēlas apceļot pasauli. Jau apmeklētas 50 valstis. Jāsaka, pasakainas summas šī sapņa īstenošanai viņi netērē.

foto: MDWfeatures / Ella Geiger / Vida Press
Pāris ar stopiem apceļojis Āziju.

Ellai Geigerei ir 25 gadi, viņa ir no Vertheimas pilsētas Vācijā. Jaunā sieviete ir dedzīga ceļotāja un savas pagaidām vēl visnotaļ īsās dzīves laikā jau apmeklējusi vairāk nekā 50 valstis visā pasaulē. Ella ir precējusies. Viņas 28 gadus vecais vīrs Valdemārs ir apmeklējis gandrīz 40 zemes kopā ar savu sieviņu.

foto: MDWfeatures / Ella Geiger / Vida Press
Kapadokija, Turcija.

Kad Ella bija maza, viņa sapņoja kļūt par māmiņu, kad būs pieaugusi. Viņai visu mūžu patikuši bērni, un jaunā sieviete izmācījusies par bērnudārza audzinātāju. Ella vēl studēja, kad viņas uzmanību kādudien piesaistīja sludinājums, kurā ceļojoša ģimene meklēja auklīti savam mazulim. Šis pavisam nelielais sludinājuma teksts lika Ellai aizdomāties, ko viņa vēlas no savas dzīves un kādi ir viņas šā brīža sapņi. Viņa saprata, ka vēlas redzēt pasauli. Pēc iespējas vairāk pasaules.

foto: MDWfeatures / Ella Geiger / Vida Press
Antilopes Kanjons, Arizona, ASV.

Ģimenes veidošanas plānus Ella nolēma atlikt uz vēlāku laiku, pirms tam izbaudot “pilna laika” ceļotājas pieredzi. Savu pasaules izzināšanas ceļu jauniete aizsāka Jaunzēlandē, kur  sāka strādāt par auklīti. Ar savu nākamo vīru Ella iepazinās Austrālijā, kur viņš tolaik strādāja. Abu darbs ļāva uzkrāt līdzekļus, lai vēlāk viņi varētu uzsākt īstenot savus ceļošanas plānus.

foto: MDWfeatures / Ella Geiger / Vida Press
Kāzas Maljorkas salā, Spānijā.

Pāris apprecējās 2017. gada maijā Spānijai piederošajā Maljorkas salā. Pēc tam abi devās uz Vāciju, kur atkal strādāja un krāja naudu nākamajiem ceļojumiem. Taču līdz ar katru nākamo ceļojumu uzkrātais budžets gāja mazumā. Tas lika domāt par iespēju, ka varētu pelnīt naudu, tajā pašā laikā neatsakoties no ceļošanas.

foto: MDWfeatures / Ella Geiger / Vida Press
Madagaskara.

Pāris atrada šādu iespēju interneta mārketinga jomā. Viss, kas bija vajadzīgs – portatīvais dators ar interneta pieslēgumu, lai varētu strādāt neatkarīgi no valsts, kurā atrodies. Tā viņi spēja turpināt ceļot un nebija vairs jāuztraucas, ka iekrājumi varētu izsīkt.

Abi kopā apmeklējuši 37 valstis un nekad nav iztērējuši vairāk par 890 eiro par cilvēku mēnesī, bet dažkārt iztikuši katrs ar nieka 170 eiro mēnesī.

foto: MDWfeatures / Ella Geiger / Vida Press
Pāris teic, ka jaunu cilvēku iepazīšana esot ceļošanas vislielākā priekšrocība.

Pāris ir piedzīvojis ceļojumu ar gaisa balonu Kapadokijā (Turcija), devušies 10 dienu ilgā meditācijas retrītā, dzīvojuši kopā ar mūkiem Dienvidkorejā, mācījuši angļu valodu Kambodžā, strādājuši fermās Austrālijā, apbraukājuši ar stopiem visu Meksiku un vēl, un vēl, un vēl.

Tēmas