Slavenības
2019. gada 16. decembris, 06:52

Mārtiņam Oliņam ratiņkrēsls nav šķērslis sapņiem

Marta Martinsone

Žurnāls "Kas Jauns"

Balvas "Latvijas lepnums 2014" saņēmējs Mārtiņš Oliņš ar neizsīkstošu spēku iedvesmo apkārtējos, pierādot, ka atrašanās ratiņkrēslā nav šķērslis, lai sasniegtu ieceres.

Plašākas sabiedrības redzeslokā Mārtiņš Oliņš nonāca pirms vairākiem gadiem, kad kļuva par "Latvijas lepnumu", bet visvairāk ļaudis Mārtiņu iepazina kā TV3 šova "Dejo ar zvaigzni!" ceturtās sezonas dalībnieku. Mārtiņa ikdiena paiet, strādājot atbildīgā amatā. Viņš ir Nacionālā rehabilitācijas centra "Vaivari" valdes loceklis. Mārtiņa pārziņā ir gana daudz atbildīgu pienākumu: viņš pārrauga Finanšu un Klientu apkalpošanas departamentu, vada Vaivaru Tehnisko palīglīdzekļu centru.

Mārtiņš žurnālam "Kas Jauns" atklāj, ka vienmēr bijis daudzpusīgs un vēlējies apgūt ko jaunu. „Kopš šā gada agra pavasara esmu sācis nodarboties ar velo braukšanu. Šobrīd esmu apņēmības pilns to turpināt darīt profesionāli. Esmu piedalījies arī sacensībās, kur ieguvu Latvijas čempiona titulu. Mans mērķis ir pēc pieciem gadiem startēt paralimpiskajās spēlēs. Tagad tik jāturas pie šā mērķa un cītīgi jāiet uz to. Protams, jāgatavojas fiziski, lai būtu teicamā formā, kā arī jāmeklē sponsori, kuri mani atbalstītu finansiāli, jo šī sapņa īstenošanai man vajadzīgi 18 tūkstoši eiro. Riteņbraukšanā nepieciešams speciāli pielāgots velosipēds, ir izstrādāti īpaši treniņi, lai pakāpeniski gatavotos šīm sacensībām,” paskaidro Mārtiņš.

Mārtiņš Oliņš un viņa hobiji

Mārtiņš Oliņš un viņa hobiji.

gallery icon
18

Viņš uzsver, ka paralēli savu laiku līdz šim centies sadalīt tā, lai tas tiktu atvēlēts arī deju nodarbībām un uzvedumiem deju studijā pie Līgas Liberes, kur dejojis desmit gadu. Taču laikā, kad atradis savu jauno aizraušanos – riteņbraukšanu –, sapratis, ka ir jāizvēlas – dejot vai sportot. „Šobrīd priekšroku dodu sportiskām aktivitātēm,” atzīst Mārtiņš.

Oliņš gada nogalē piedalījās modes skatē jauno dizaineru konkursā "Meringue". „Ar jauno un talantīgo modes dizaineri Laimu Jurču esmu pazīstams jau kādu laiku. Viņa piedāvāja piedalīties savu tērpu demonstrēšanas skatēs, un es, iepazīstot viņas konceptu, piekritu. Man tas bija kaut kas līdz šim nebijis. Jā, tagad es piedalos arī modes skatēs,” lepojas Mārtiņš.

Lai arī pagājuši vairāki gadi kopš Mārtiņa dalības TV šovā "Dejo ar zvaigzni!", Oliņš atzīst, ka viņu aizvien atpazīst: „Protams, nav tik ļoti sajūtama šī atpazīstamība, kā bija agrāk, šova laikā, bet ir cilvēki, kas mani atceras.” Jau divarpus gadus Mārtiņš ir precējies ar savu mīļoto sievieti Rūtu. Viņš atzīst, ka sapņu sasniegšanā sieva ir liels atbalsts: „Ir brīži, kad man nepieciešama lielāka ticība sev, un viņa ir tā, kas mani atbalsta un šo ticību sniedz.”