TV šova "X faktors" trešās sezonas pusfināls

TV šova "X faktors" 2019. gada 8. decembra raidījums.

gallery icon
62
TV
2019. gada 9. decembris, 08:44

Spraigā cīņā noskaidroti “X faktora” finālisti

Jauns.lv

Svētdien, 8. decembrī, noskaidroti šova “X faktors” finālisti. Viņi jau šo svētdien cīnīsies par galveno balvu - 10 000 eiro un līgumu ar ierakstu kompāniju “SONY”.

Par finālistiem kļuva Diāna Paško, Elīna Gluzunova, Klāvs Ozols, bet pusfinālā izstāties nācās Reinim Liepam.

Šova “X faktors” pusfināla vakarā dalībnieki uz skatuves pārsteidza gan ar kārtīgu ballīti, piedaloties arī karsējmeitenēm, gan satricinot ar emocionāliem un izjustiem priekšnesumiem.

Pirmatskaņojumu pusfinālā piedzīvoja arī žūrijas dziesma “Velkam To Ze Klab”. Savukārt negaidītu pavērsienu piedzīvoja uz glābējsvītras nokļuvušie - Diāna Paško un Reinis Liepa. Pirmo reizi šova vēsturē, par to, kuram palikt - lēmumu nācās pieņemt skatītājiem, jo šova žūrijas balsojums bija 2 pret 2. Skatītāji lēma par labu Diānai Paško, kas kopā ar Elīnu Gluzunovu un Klāvu Ozolu cīnīsies finālā.

Pusfināla vakaru atklāja Diāna Paško, izpildot Lorēnas dziesmu “Euphoria”. Diānas dziesmas izvēle nebija nejauša, kā apgalvo pati māksliniece: “Būt pusfinālā tiešām ir eiforija”. Žūrijas dalībniekam Reinim Sējānam jau atlasēs bija skaidrs, ka Diānai šī dziesma būtu jāizpilda, un mentore Aija Auškāpa deva iespēju šai vēlmei piepildīties, atzīstot, ka viņa jūtas laimīga par rezultātu. Kā otro dziesmu Diāna izpildīja lirisko Tonijas Brekstones “Unbreak My Heart”, kas no žūrijas saņēma neviennozīmīgu viedokli - Reinim pietrūka dziedātājas individuālā skanējuma, kuru demonstrēt pusfinālā esot ļoti būtiski.

“Rokenrola gariņš,” tā Reini Liepu dēvē viņa mentors, šovakar palika uzticīgs sev, iejūtoties huligāna lomā un izpildīja dziesmu latviešu valodā - "Re:Public" skaņdarbu “Strēlniece”, savukārt ar King Charles dziesmu “Bam Bam” Reinis radīja īstu enerģijas sprādzinu, kura uzstāšanos papildināja karsējmeitenes ar akrobātiskiem trikiem.

Klāvs Ozols izpildīja divas pilnīgi atšķirīgas dziesmas - savu ceļu uz finālu Klāvs atklāja ar Eltona Džona dziesmu “Your Song”, pēc kā žūrijas dalībnieks Reinis Sējāns atzina, ka tas bija: “Ārkārtīgi skaists stāsts, es noticēju katram burtam”. Savukārt otrreiz Klāvs uz skatuves kāpa ar Rockabye "Clean Bandit", kas izpelnījās skarbu žūrijas kritiku, un Klāvs tika atzīts par priekšnesuma vājāko posmu.

Elīna Gluzunova pārliecinoši izpildīja Vitnijas Hjūstones leģendāro dziesmu “I Have Nothing”. “Tas, ka tu neizklausies pēc Vitnijas Hjūstones, tā ir uzvara, jo tu izklausies pēc sevis,” Elīnas uzstāšanos atzinīgi novērtē mentors. Arī otrā dziesma -  “Svētku diena” - izpelnījās žūrijas sajūsmu, komentējot, ka pati dziesmas autore var lepoties ar šādu izpildījumu.

Vakara laikā uz skatuves kāpa arī “X faktora” pirmās sezonas uzvarētājs Arturs Gruzdiņš ar jauno singlu “Laimīgs”, Markus Riva ar dziesmu “Melns vai balts” no jaunā albuma, kā arī žūrijas duets “Bujāns” kopā ar Maratu un Markusu, prezentējot jauno svētku grāvēju - “Velkam To Ze Klab”.