foto: Facebook / Durham Constabulary
Kādā Anglijas grāfistē 5 gadu laikā uz ielas atrasti vairāki tūkstoši skaidras naudas
Trakā pasaule
2019. gada 20. novembris, 14:50

Kādā Anglijas grāfistē 5 gadu laikā uz ielas atrasti vairāki tūkstoši skaidras naudas

Jauns.lv

Anglijas grāfistes Daremas iedzīvotāji kopš 2014.gada dzīvo neziņā - ik pa laikam kādā apkaimē uz ielas tiek atrasti saišķi ar naudu, ziņo "BBC".

Kopš 2014.gada ir atrasti jau 12 naudas saišķi. Parasti vienā reizē atrastas 2 000 Lielbritānijas mārciņas, kas sadalītas 20 mārciņu banknotēs. Pēdējais naudas žūksnis atrasts pirmdien.

Katrreiz nauda atrasta labi pārskatāmā vietā, dažreiz tā vienkārši mētājusies uz ietves. Daremas policijai visu šo gadu laikā nav izdevies noskaidrot, no kurienes nauda nāk, bet likumsargi lūdz iedzīvotājus, kuri naudu atrod, nogādāt to policijas iecirknī. Līdz šim gan atradušies tikai 4 godprātīgie.

Atrastās naudas sakarā likumsargi veikuši pārrunas ar vairākiem cilvēkiem un organizācijām. Tāpat pārbaudītas izdrukas no vietējām bankām un no banknotēm noņemti pirkstu nospiedumi.

"Mēs gribētu pateikties tiem iedzīvotājiem, kuri parādījuši neticamu kopienas garu, nododot atrasto naudu," saka Daremas policijas pārstāvis Džons Forsters. "Notikušā apstākļi joprojām paliek noslēpums, tāpēc mēs priecāsimies par jebkuru informāciju, kas palīdzēs mums uzzināt ko vairāk par šiem incidentiem."