Mūzika
2019. gada 20. novembris, 13:33

Rīgā muzicēs igauņu kulta reperis Tomijs Kešs

Jauns.lv

21. decembrī Rīgā, klubā "Palladium", uzstāsies igauņu reperis Tomijs Kešs.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Viņu dēvē par dienvidafrikāņu "Die Antwoord" idejisko sekotāju, izdevumi "Paper Magazine", "Clash Magazine" un "Q Magazine" viņu nokristījuši par ''tumšo lordu'', viņa paša ''postmodernisma mītu'' patieso autoru, bet viņa daiļradi sauc par ''motivējošu''. Viņš ir dauzonīgs jokupēteris, kurš izceļas ar ekstremālu tēlu. Mākslinieka klipos un kompozīcijās tiek izsmieti žanra šabloni, bet uzstāšanās ir tikpat izcilas kā viņa kreatīvie studijas darbi.

Viņa jauno albumu "¥€$" dzīvajā izpildījumā ir dzirdējusi Londonas, Parīzes, Berlīnes, Budapeštas, Varšavas un Krievijas publika. Rīgā Tomijs Kešs ar jaunā albuma kompozīcijām uzstāsies pirmoreiz.

Pats reperis šobrīd atrodas starp bērnību, kas aizritēja nelielā Tallinas krievvalodīgo mikrorajonā, un mūsdienu mākslu. Šāds divu dažādu ''pasauļu'' apkopojums ļāvis māksliniekam radīt otro albumu.

foto: Publicitātes
Tomijs Kešs ir dauzonīgs jokupēteris, kurš izceļas ar ekstremālu tēlu.

Pateicoties autora unikālajam stilam, konceptam un mūzikai ārpus žanru robežām, Tomijs Kešs ir viens no spilgtākajiem mūsdienu repa izpildītājiem. Neraugoties uz ekstravaganci un tekstu pasniegšanas sarkastisko formu, visas mākslinieka dziesmas ir par nopietnām lietām, tajās nav parodijas. Mākslinieks izceļas ar ironiju, viņš dzied angliski ar jūtamu slāvu akcentu.

Tomija Keša radošais iedvesmotājs ir amerikāņu dziedātājs un aktieris Džonijs Kešs, kura uzvārdu viņš izmantoja savam radošajam pseidonīmam.