foto: Juris Rozenbergs
"Būtu vismaz izlicies, ka grib samaksāt" - Linda Mūrniece atklāj, kā tikusi izmantota
Par visiem saviem piedzīvojumiem un nelaimju stāstiem Linda tagad raksta grāmatu.
2019. gada 13. novembris, 12:35

"Būtu vismaz izlicies, ka grib samaksāt" - Linda Mūrniece atklāj, kā tikusi izmantota

Jauns.lv

Ar atklātu stāstu par vīrieti-izmantotāju sociālās saziņas tīklā "Facebook" klajā nākusi bijusī ministre, tagad viesnīcas "Hotel Roma" vadītāja Linda Mūrniece.

Regulāri mielojies viņas viesnīcas restorānā ar vakariņām, dzēris "asiņainās Mērijas", bērnu lutinājis ar saldējuma kokteiļiem, taču ne reizi vīrietim nav ienācis prātā par to pat piedāvāt samaksāt, sūrojas Linda.

"Tie nodevīgie kokteiļi... Bērnu un paša. Garāmejot manam darbam (kur var nopirkt kokteiļus, cita starpā), jautājums – “mans bērns grib saldējuma kokteili. Varam ieiet?” atbildu – “protams”, pati laipni sagaidu un aizeju tālākās darīšanās. Kokteili pasūta un izdzer, pieceļas, pasaka “paldies” un aiziet (it kā sastāvdaļas, elektrība, pvn, viesmīļa darbs, utt. mums par velti…. ). Tas pats ar “asiņaino mēriju”, ko gribas pašam pēc dažām dienām. Ziņa –" gribētos ļoti to mēriju”. Atbildu – “manējie uztaisīs. Šodien īpašais piedāvājums – divi par viena cenu” (7.50 eur, cita starpā). Manējie uztaisa, viņš izdzer, aiziet, atsūta ziņu – “pasaki savējiem “paldies” par kokteili. Labi, pateicu. Tomēr 7,50 samaksāju es pati (jo kādam taču jāmaksā, ne jau viesmīlim, kura klients aiziet, nesamaksājot)," raksta Mūrniece, atklājot, ka šis vīrietis gan gribējis vakariņām paredzēto alkohola pudeli iet pirkt veikalā, jo tā sanākot lētāk, gan apnicis ar savu bērnu bilžu nemitīgo sūtīšanu, gan mānījies par attiecību statusu.

"Ziniet, kad viņš pazuda no mana redzesloka? Kad saņēmos pateikt, ka par tām vakariņām, ko ēd jau trīs nedēļas ik pa laikam manā darba vietā, vismaz kādreiz vajadzētu samaksāt. Vai vismaz izlikties, ka grib samaksāt," tā Linda, "ar kaunu" atzīstoties, ka "prot iekulties tādās situācijās". "Un nav tā, ka es šīs situācijas meklēju. Tās vienkārši atrod mani," uzskata Mūrniece.

Vēl vairāk Linda atklājusi šī ieraksta komentāros. "Man jau katru reizi šķiet, ka nu beidzot esmu iemācījusies. Ar vienu tādu vissliktāko versiju biju piecus gadus precējusies. Tomēr ar to nepietika. Atkal un atkal... Laikam jau pati vien vainīga," nosaka Mūrniece, kuras pirmais vīrs ir iekšlietu sistēmas darbinieks Raimonds Mūrnieks, bet otrais - no 2012. gada maija līdz 2017. gada jūnijam - ārsts un politiķis Hosams Abu Meri.

"Šis, par ko rakstu, apkārtējiem šķistu inteliģences kalngals," piebilst Mūrniece, norādot, ka šādus izmantotājus tik vienkārši jau uzreiz atpazīt nav. "Šitie reāli labi maskējas," tā viņa.

"Ik pa laikam uzrodas kāds "glābjamais" elements, kuram dzīvē neveicas un mātišķais instinkts sauc glābt," atzīstas viesnīcas vadītāja. "Labi, ka esmu iemācījusies to uztvert kā ikdienas pieredzi, ar ko dalīties. Bet jā - man viss ir. Vairāk nekā citiem dots un maz vīriešu, kas to pārspētu. Laikam tāpēc man viņus par sodu uzsūta, lai redzu, ko nozīmē vājie."

Uz pieļāvumu, ka šis izmantotājs vismaz bijis šarmants un iznesīgs, Linda atbildējusi noliedzoši: "Nē, resnu vēderu un tizlu bārdiņu. Par ko sākumā domāju - nu ok, piecietīšu defektus, nevar taču manā vecumā princi gribēt. Tad izrādījās, ka ir tikai defekti. Un tagad domāju, ka ir labi būt vienai."