foto: no izdevniecības Rīgas Viļņi arhīva
Palīdzību lūdz māksliniece Džemma Skulme
"Jālūdz palīdzība "neformālajā sektorā", jo ļoti vajadzīga sanitārīte, māsiņa, fizioterapeits arī mazliet..." tā māksliniece.
Slavenības
2019. gada 1. novembris, 15:01

Palīdzību lūdz māksliniece Džemma Skulme

Jauns.lv

Pēc palīdzības pie līdzcilvēkiem vērsusies māksliniece Džemma Skulme - viņa veselības problēmu dēļ nonākusi slimnīcā, no kurienes nu jāizrakstās, bet tagad nepieciešama sanitārīte, māsiņa, fizioterapeits...

"Švaki, no Stradiņiem rīt jāizrakstās," sociālās saziņas tīklā informē Skulme, kam veikta gūžas kaula operācija.

"Mans dēls Juris bija pie Samāriešiem un "Svētā Jāņa palīdzībā" - diemžēl viņiem nav darbinieku aprūpei Mežaparkā. Tāpēc jālūdz palīdzība "neformālajā sektorā", jo ļoti vajadzīga sanitārīte, māsiņa, fizioterapeits arī mazliet..." tā māksliniece.

Par pārbaudījumiem, ar kādiem galā beidzamajos mēnešos jātiek 94 gadus vecajai māksliniecei,  pirms kāda laika jau rakstīja žurnāls "Kas Jauns".

Gleznotāja, kura 20. septembrī atzīmēja 94. gadskārtu, sabiedrībā iziet arvien retāk, jo grūtības sagādā pārvietošanās. 8. jūlijā Skulmes kundze bijusi apņēmības pilna klātienē pagodināt Valsts prezidenta Egila Levita inaugurācijas ceremoniju Nacionālajā bibliotēkā, bet diemžēl tālāk par friziera salonu viņa netika – ceļoties no krēsla, sareiba galva, sekoja kritiens un gūžas locītavas lūzums. Un tas nav viss... Vēlreiz māksliniece nokļuva slimnīcā 21. augustā, kad savās mājās, zaudējot līdzsvaru, krita un guva traumu. Tā nu piedzīvotas divas operācijas ar mazliet vairāk nekā mēneša starpību.

Žurnālam māksliniece toreiz atklāja: “Pati biju pie vainas, paļāvos, ka pēc pirmās operācijas jau varu iet, bet patiesībā stingri neturējos. Par to, kā ar mani šeit apietas, varu teikt tikai vislabākos vārdus. Tagad manas kājas noliktas pār gultas malu. Jātur un jāvingro kopā ar fizioterapeitu. Neko nepadarīsi, jāturas.”

Lai turpinātu turēties pretī pārbaudījumiem, tagad Skulmei nepieciešama līdzcilvēku palīdzība - ja jau biedrībām, kas sniedz palīdzību grūtībās nonākušiem cilvēkiem, viņas rajonā nav darbinieku, jāmeklē izlīdzētāji pašai ar sociālās saziņas tīklu spēku.