Mūzika
2019. gada 24. oktobris, 07:14

Noskaties - radīts īpašs mūzikas video Uģa Prauliņa skaņdarbam Ludzas igauņu valodā

Jauns.lv

Atzīmējot UNESCO izsludināto pirmiedzīvotāju valodu gadu, Saulkrastu koris "Anima" radījis mūzikas video komponista Uģa Prauliņa skaņdarbam “Velikine armakene”, kas latviski tulkojams kā “Bāleliņ mīļais".

“Video stāsts ir par krasta ļaudīm, pieredzi, kuru pārmantojam no paaudzes paaudzē, par valodas spēku, savu sakņu un iekšējās būtības apzināšanos. Būt kopā gan smagā darbā, gan nozīmīgos svētkos - tā ir mūsu kora viena no būtiskākajām pamatvērtībām,” stāsta video idejas autore un kora mākslinieciskā vadītāja Laura Leontjeva.

Video redzams Vidzemes lībiešu krasts, Saulkrastu apkaimes kultūrvēsturiski nozīmīgie dabas objekti - Baltā kāpa, Laučakmens, Veczemju klintis - un mūžam mainīgā jūra. Bet krasta ļaudis - dzirkstošie jaunieši, zvejnieki, godu svinētāji - ir kora "Anima" dziedātāji.

foto: Publicitātes

Filmēšana norisinājās divas diennaktis, kuru laikā tika atainoti gan vasaras, gan ziemas saulgrieži, draiski koķetīgu jauniešu dižošanās, vectēva dzīves mantojuma nodošana mazdēlam un lībiešu kultūras vienu no dzīves sastāvdaļām - zvejniecība.

“Velikine armakene” ir daļa no Uģa Prauliņa cikla "Līvu sasaukšanās", kurā sastopas Kurzemes un Vidzemes līvi un līvu radu tautas. Šī koncertprogramma izskanēs koncertzālē "Cēsis" 30. oktobrī.