foto: Vida Press
Filmas "Billijs Eliots" aktieris jaunajā lomā kļuvis pavisam neatpazīstams
Aktiera Džeimija Bela neticamās pārvērtības.
Slavenības
2019. gada 20. septembris, 05:13

Filmas "Billijs Eliots" aktieris jaunajā lomā kļuvis pavisam neatpazīstams

Jauns.lv

Aktieris Džeimijs Bels vislabāk pazīstams pēc titullomas filmā „Billijs Eliots” (2000). Jaunā loma kinolentē „Skin” padarījusi viņu teju neatpazīstamu. Aktiera augumu un seju bagātīgi klāj tetovējumi, bet mati ir pilnībā noskūti. Pat dedzīgākajiem faniem rūpīgi jāieskatās, lai sazīmētu kādu atpazīstamu vaibstu.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Džeimijs Bels filmā „Skin”

gallery icon
10

Aktieris Džeimijs Bels atpazīstamību iemantoja, pateicoties „Oskaram” nominētajai drāmai „Billijs Eliots”, kurā 13 gadus vecajam zēnam bija uzticēta galvenā loma. Taču tas bija pirms nepilniem 20 gadiem.

Neonacista Braiona Vaidnera loma jaunajā ekranizējumā „Skin” padarījusi Belu grūti atpazīstamu. 33 gadus vecais britu aktieris lomas dēļ pieņēmies svarā par deviņiem kilogramiem un nelīdzinās pat tam jaunajam vīrietim, kādu vēl pirms pāris mēnešiem skatījām saviesīgos sarkanā paklāja pasākumos.

Džeimija Bela varonis no matu galiņiem līdz papēžiem ir klāts visdažādākajiem tetovējumiem, un viņa galva ir gludi skūta.

foto: ARTS COUNCIL OF ENGLAND / BBC FI
Džeimijs Bels filmā "Billijs Eliots".

Režisora Gaja Nattiva filma „Skin” ir stāsts, kas balstīts uz patiesiem notikumiem Braiona Vaidnera dzīvē. Problēmu māktajā bērnībā zēnu pieņēmuši amerikāņu baltādaino rasistu kustības biedri. Pieaugot viņš kļuvis par neonacistu. Ar partneres, kuru atveido Daniele Makdonalda, un aktīvista Derila Dženkinsa (Maiks Kolters) palīdzību, Vaidners cenšas izmainīt dzīvi. Viņš pamet baltādaino rasistu rindas un kļūst par FBI informatoru.

foto: ENT / SplashNews.com/ Vida Press
Džeimijs Bels šā gada jūlijā.

Šā gada 8. septembrī filma piedzīvojusi pirmizrādi Toronto starptautiskajā kinofestivālā. Džeimijs Bels norādījis, ka filma skatītājam uzdod jautājumu: „Ja tavā sirdī ir naids, bet tu divus gadus apmeklē procedūras, lai atbrīvotos no naidpilnajiem tetovējumiem uz savas ādas – vai tu esi mainījies un vai tu vispār jebkad vari pilnībā mainīties?’ Es ceru, ka atbilde ir, ka mīlestība spēj uzveikt naidu.”

foto: BEI/REX/ Vida Press
Džeimijs Bels 2000. gadā.

Džeimijs Bels uzreiz nebija gatavs piekrist šai sarežģītās un visnotaļ skandalozās personības atveidošanai uz ekrāna. Viņam bija pašam bail par savu drošību. „Es satraucos. Manuprāt, viņi ir cilvēku grupējums, ar kuriem labāk nesaistīties. Viņi ir ļoti organizēti, viņi ir bruņoti.”

Džeimjam bažas radušās pēc pirmās telefonsarunas sarunas ar Vaidneru, kas notikusi dienu pēc tam, kad 2017. gadā Šarlotsvillas protestētāju rindās iebraukusi automašīna, kuru vadījis vīrs, kas sevi pieskaita baltādaino rasistu piekritējiem. Aktieris esot izteicis režisoram savas bažas par to, vai tobrīd būtu piemērots laiks šādas filmas uzņemšanai, kad spriedze sabiedrībā tikai aug augumā.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās