foto: Ken McKay/ITV/REX/ Vida Press
Rods Stjuarts atklāj, ka jau trīs gadus cīnās ar prostatas vēzi
Rods Stjuarts.
Slavenības
2019. gada 17. septembris, 08:14

Rods Stjuarts atklāj, ka jau trīs gadus cīnās ar prostatas vēzi

Jauns.lv

Britu dziedātājs Rods Stjuarts nesen kā atzinis, ka jau trīs gadus slepus no sabiedrības cīnās ar ļaundabīgu prostatas audzēju. Tagad, kad iestājusies remisija, viņš visbeidzot ir gatavs par to runāt publiski.

Ļaundabīgā saslimšana mūziķim atklāta 2016. gada februārī, kad viņš veicis regulāro pārbaudi pie urologa. Prostatas vēzis ir visizplatītākā vēža forma vīriešiem Lielbritānijā.

Par savu slimību Rods Stjuarts publiski atzinies vien pirms pāris dienām, kad piedalījās labdarības pasākumā “Prostatas projekts” Sarejā, Anglijā. Uz to rokeris bija ieradies kopā ar saviem bijušās grupas “Faces” kolēģiem Keniju Džonsu un Roniju Vudu.

74 gadus vecais Rods Stjuarts pastāstījis, ka viņam kopš šā gada jūlija iestājusies slimības remisija. Vēzis konstatēts agrīnā stadijā, jo Stjuarts regulāri veicot profilaktiskās veselības pārbaudes. Mūziķis mudina arī citus vīriešus tā darīt.

foto: SplashNews.com/ Vida Press
Šā gada jūlijā brīvdienas Sentropēzā. Šajā pašā mēnesī ārsti mūziķim paziņojuši iepriecinošus jaunumus, ka iestājusies slimības remisija.

“Puiši, jums patiešām vajag aiziet pie daktera,” klātesošos uzrunājis populārais rokeris. “Pirksts pēcpusē, nekā traka.”

“Neviens par manu slimību nezināja, bet man šķiet, ka tagad ir pienācis laiks par to pastāstīt.”

“Esmu tagad vesels, bet tikai tāpēc, ka atklāju slimību ātri. Esmu veicis tik daudz pārbaužu.”

Rods Stjuarts, kurš ir tēvs astoņiem bērniem, apliecina, ka tikt galā ar slimību viņam ļoti palīdzējis pozitīvs skatījums uz dzīvi un smaids.

foto: IBL/REX/ Vida Press
Rods Stjuarts apliecina, ka tikt galā ar slimību viņam ļoti palīdzējis pozitīvs skatījums uz dzīvi un smaids.

Pērn aktieris Stīvens Frajs atzina, ka viņam izoperēta prostata pēc tam, kad atklāts vēzis.

Viņš un citi mākslinieki, to skaitā mūziķis Nails Rodžers un “Oskara” balvas laureāts aktieris Džims Brodbents, dalās ar sabiedrību savā vēža pieredzē un mudina vīriešus regulāri pārbaudīties, jo vēzis nevienu nešķiro un var skart jebkuru.

Rodam Stjuartam jau agrāk nācies piedzīvot saskarties ar diagnozi: vēzis. 2000. gadā mūziķim konstatēja vairogdziedzera ļaundabīgo audzēju. Arī to rokerim atklāja agrīnā stadijā, pateicoties tam, ka viņš regulāri veic veselības pārbaudes.

foto: RICHARD YOUNG/REX/ Vida Press
2000. gadā Stjuarts uzveica vairogdziedzera vēzi.

Protams, kā jebkurš cilvēks, dzirdot šādu diagnozi, arī Rods bijis šokā. “Kad sākotnējais sastingums pārgāja, es biju pārbijies, neaizsargāts tādā pakāpē, kādu nekad iepriekš nebiju izjutis,” savulaik apliecināja mūziķis. “Vienīgais labums, ka viss notika ātri. Divas dienas pēc saņemtajiem pārbaužu rezultātiem mani aizveda atpakaļ uz slimnīcu operēt. Ar vārdu Billijs Potss (abu manu suņu vārdi), lai samazinātu informācijas noplūdi presei, kas, iespējams, nekautrētos iegūt stāstu par “Rokzvaigzni Rodu”, kas dodas uz slimnīcu veikt vēža operāciju.”

Dziedātājs neuzskatīja, ka būtu godīgi attiecībā pret citiem vēža slimniekiem pārāk dramatizēt viņa pieredzi. “Es iestājos un izrakstījos no slimnīcas 24 stundu laikā. Kad cilvēki saka: ak, tu uzveici vēzi, man jāsaka, ka es to nedarīju. Man nāvīgi paveicās,” uzskata Stjuarts.

Rodu Stjuartu ieceļ bruņinieka kārtā

Bekingemas pilī princis Viljams iecēlis mūziķi Rodu Stjuartu bruņinieka kārtā. Tās pašas dienas vakarā svinīgā pieņemšanās Karaliskajā mākslas akadēmijā Stjuarts ...

gallery icon
17

Vēža tips, ko rokerim atklāja, bija lēni augošs, un pēc operācijas nebija nepieciešama papildu ārstēšana – starošana vai ķīmijterapija.

“Tas notika tikai tāpēc, ka veicu datortomogrāfiju, kurā to pamanīja. Ja es pāris gadu nebūtu licies par to ne zinis, stāsta iznākums varētu būt pavisam citāds,” apzinās Rods. “Man paveicās, un es esmu ārkārtīgi piesardzīgs. Tāpēc gribētu visiem teikt, lai viņi pārbaudās.”

Rokera Roda Stjuarta kuplā ģimene atpūšas Havaju salās

gallery icon
41