foto: Mārtiņš Ziders
Iespaidīgā "Skyforger" metālopera "Kurbads. Ķēves dēls" Lucavsalā pulcē lielas ļaužu masas
"Skyforger" uzvedums Lucavasalā pulcēja lielas ļaužu masas.
Slavenības
2019. gada 24. augusts, 11:21

Iespaidīgā "Skyforger" metālopera "Kurbads. Ķēves dēls" Lucavsalā pulcē lielas ļaužu masas

Jauns.lv

23. augusta vakarā Lucavsalā notika latviešu grupas "Skyforger" metāloperas "Kurbads. Ķēves dēls" atjaunotais uzvedums, kas uzskatāms par "Baltijas ceļa" 30.gadadienas kulminācijas pasākumu. Uzvedums ir pasakas par varonīgo Kurbadu interpretācija, kas vienīgo izrādi piedzīvoja Limbažos 2017. gada vasarā.

"Skyforger" metāloperas "Kurbads. Ķēves dēls" atjaunotais uzvedums

"Baltijas ceļa" 30 gadu jubilejas dienā Lucavsalā notika latviešu grupas "Skyforger" metāloperas "Kurbads. Ķēves dēls" atjaunotais uzvedums. Uzvedums ir pasakas ...

gallery icon
155

Vakardienas uzvedums Lucavasalā pulcēja lielas ļaužu masas.

Atjaunotajā uzvedumā "Kurbads. Ķēves dēls" notika divu jaunu skaņdarbu pirmatskaņojumi. Pirms metāloperas izrādes uz skatuves kāpa Igaunijas grupa "Riffarrica" un Lietuvas grupa "Lietis Band", kas iesildīja skatītājus pirms pasākuma kulminācijas.

foto: Mārtiņš Ziders
"Skyforger" uzvedums Lucavasalā pulcēja lielas ļaužu masas.

Saistībā ar pasākumu Rīgā tika organizēts speciāls trolejbusa maršruts.

Jauns.lv jau ziņoja, ka 23. augustā ar vērienīgu pasākumu programmu tika atzīmēta "Baltijas ceļa" 30 gadu jubileja.

1989.gada 23.augustā aptuveni divi miljoni Latvijas, Lietuvas un Igaunijas iedzīvotāju sadevās rokās, savienojot Baltijas valstu galvaspilsētas Tallinu, Rīgu un Viļņu, lai pieminētu 1939.gada 23.augustā starp Vāciju un PSRS parakstīto Molotova-Ribentropa paktu.

Akcijā piedalījās dažādu vecumu, tautību, reliģiju un sociālo grupu pārstāvji. 2009.gadā akcija "Baltijas ceļš" iekļauts UNESCO programmas "Pasaules atmiņa" starptautiskajā reģistrā, tādējādi apliecinot akcijas nozīmīgumu pasaules mērogā.