foto: Shutterstock
Plāni mainās: ASV slepenās bāzes “Zona 51” ieņemšanas organizatori tai blakus rīkos festivālu
Vietējās pilsētas iedzīvotāji par iecerēto trīs dienu tusiņu blakus ASV militārajai bāzei nav sajūsmā.
Trakā pasaule
2019. gada 20. augusts, 05:37

Plāni mainās: ASV slepenās bāzes “Zona 51” ieņemšanas organizatori tai blakus rīkos festivālu

Jauns.lv

NLO leģendu un dēku apvītajai ASV militārajai bāzei “Zona 51” (Area 51) tuvumā esošā pilsēta Reičala (Nevadas štats) brīdina tos, kuri pošas uz tur spontāni izplānoto mūzikas festivālu. To organizē persona, kura “Facebook” savulaik izplatīja aicinājumu ieņemt noslēpumaino bāzi, lai “aplūkotu citplanētiešus”.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Uz Metija Robertsa aicinājumu ieņemt “Zonu 51” atsaucās vairāk nekā divi miljoni “Facebook” lietotāju. Ievērojamais interesentu skaits bija pietiekams iemesls, lai ASV varasiestādes nāktu klajā ar brīdinājumu, ka ir gatavas aizstāvēt ASV intereses un īpašumu.

Pēc šī paziņojuma “uzbrukuma” organizators publiski pauda, ka aicinājums esot bijis joks. Šobrīd notikumā plāno piedalīties vairāk nekā 2 miljoni "Facebook" lietotāju un ieinteresēti ir 1,5 miljons.

Plāns ieņemt bāzi pārtop mūzikas festivālā

Taču humoristiskais aicinājums nu ir pārtapis pavisam reālos nodomos rīkot trīs dienu mūzikas festivālu ar NLO tēmu netālu no Zonas 51 tuvumā esošās Reičalas pilsētas. Tā nosaukums – “Alienstock”, kas acīmredzot patapināts no leģendārā festivāla “Woodstock”. Plānots, ka festivāls noritēs septembrī.

Organizators to pamato ar nepieciešamību ļaut cilvēkiem vienoties interesē par “ārpuszemes izcelsmes dzīvības formu eksistenci”, ziņo ASV medijs Msn.com.

Pilsētas pašvaldība par šādu pasākumu gan nav sajūsmā. Tās mājaslapā izplatīts paziņojums, ka šāda veida pasākums pavisam noteikti pulcēšot virkni krāpnieku, kuri lūkos piepelnīties uz tur valdošā haosa.

Vietvara aicina visus interesentus atcelt plānus un apmeklēt šo kluso pilsētiņu kādā citā dienā. Arī pilsētas iedzīvotāji esot noskaņoti pret potenciālajiem iebraucēju pūļiem, turklāt organizatori neesot pat veikuši aptauju, lai noskaidrotu rezidentu nostāju.

Turklāt skeptiķi jau paguvuši prognozēt, ka “Alienstock” – festivāls, kurš pieņem potenciālo apmeklētāju ziedojumus – izvērtīsies par tāda pat mēroga katastrofu, kāds kļuva bēdīgi slavenais, avantūrista Bila Makfarlanda un populārā mūziķa “Ja Rule” rīkotais “Fyre Festival” Bahamu salās. Makfarlandam šī konkrētā avantūra beidzās ar sešu gadu cietumsodu par krāpšanu.

Vairāk par festivālu var uzzināt šeit. Tā mājaslapā arī izlasāms, ka organizatori grib piekopt populārā "Burning Man" festivāla politiku un pilnībā sakopt izmantoto teritoriju pēc pasākuma noslēguma.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās