foto: Facebook / Spotted Weston-super-mare
Suņu glābējs Vestonā izsit automašīnai logu, lai no karstuma izglābtu mīksto rotaļlietu
Trakā pasaule
2019. gada 29. jūlijs, 11:25

Suņu glābējs Vestonā izsit automašīnai logu, lai no karstuma izglābtu mīksto rotaļlietu

Jauns.lv

Kāds autovadītājs Vestonā Lielbritānijā, atgriežoties ar savu meitu pie spēkrata pēc aptuveni 20 minūšu garas pastaigas pa veikalu, ieraudzīja nepatīkamu skatu – automobilim bija izsists aizmugurējais logs.

“Facebook” atstātajā anonīmajā ierakstā teikts, ka tajā dienā tolaik bijis 38,7 grādu pēc Celsija liels karstums, tāpēc, visticamāk, kāds labu gribošs suņu glābējs, pamanot uz aizmugurējā sēdekļa rotaļlietu, kas bijusi apskaužami līdzīga dzīvam sunim, izsitis automašīnai logu.

“Kāds izsitis aizmugurējo logu, jo domājis, ka manas meitas plīša rotaļlieta ir dzīvs suns, kurš atstāts karstumā,” teikts ierakstā. “Kā gan cilvēks var būt tik stulbs? Kaunies!”

foto: Facebook / Spotted Weston-super-mare

Lielākā daļa cilvēku gan steidz atbalstīt loga dauzītāju, sakot, ka “labāk pārliecināties, nekā pēc tam nožēlot”. Daudzi uzsver, ka rotaļlieta tiešām izskatās ļoti reālistiski, tāpēc, visticamāk, būtu rīkojušies tāpat. Vairāki pat nosoda autovadītāju, kurš karstajā laikā, atstājot šāda izskata spēļmantiņu automašīnas salonā, tikai tracinājis garāmgājējus.

Zināms, ka attēlā redzamā rotaļlieta ieslēgtā stāvoklī pat kustoties, radot iespaidu, ka elpo.

Mūsdienās par gadījumiem, kad neapdomīgi cilvēki karstos laikapstākļos automašīnā atstāj savus mājdzīvniekus vai pat bērnus, var dzirdēt arvien biežāk. Zināms, ka laikā, kad ārā valda 22 grādu siltums, gaiss slēgtā automašīnā var sakarst pat līdz 47 grādiem, un ilgstoša atrašanās šādā temperatūrā dzīvniekam vai mazam bērnam var būt nāvējoša.