Slavenības
2019. gada 25. jūlijs, 23:56

"Izskatās, ka viņa gatavojas iet uz veikalu" - briti joko par karalienes tikšanos ar jauno premjeru

Jauns.lv

Lielbritānijas karaliene Elizabete II sajūsminājusi tautiešus, kad uz tikšanos ar jauno britu premjerministru Borisu Džonsonu savās mājās Bakingemas pilī devusies ar rokassomiņu.

Lielbritānijas karaliene Elizabete II trešdien Bakingemas pilī tikusies ar jauno britu premjerministru Borisu Džonsonu.

Vienmēr elegantā karaliene šoreiz bija tērpusies zili violetā kleitā, tomēr šoreiz skatieni vairāk tika pievērsti melnajai somai, kas radījusi priekšstatu, ka Viņas augstība gatavojusies doties ārpus karaļnama, kad savas mājas gaiteņos pēkšņi satikusi Borisu Džonsonu.

foto: EPA/Scanpix
Lielbritānijas karaliene Elizabete II trešdien Bakingemas pilī tikusies ar jauno britu premjerministru Borisu Džonsonu.

"Man patīk, ka karaliene paņēmusi līdzi rokassomiņu. Tā, it kā viņa tūlīt pēc tikšanās gatavotos iet uz veikalu," izskan viedoklis "Twitter" lietotnē. Vēl kāds piebilst, ka viņa somiņu savās mājās noteikti nēsā līdzi katram gadījumam. Sievišķīgākas versijas izsaka tie, kuri domā, ka 93 gadus vecā kundze šādi atrāda savu stila izjūtu.

Zināms, ka attēlā redzamā "Launer" somiņa ir viens no karalienes mīļākajiem aksesuāriem. Ar to viņa nobildēta ne vienā vien pasākumā, tai skaitā tiekoties ar iepriekšējo britu premjerministri Terēzu Meju.

foto: AFP/Scanpix
Lielbritānijas karaliene Elizabete II tiekoties ar Terēzu Meju.

Tāpat rokassomiņa redzama, novietota uz krēsla, kad karaliene 2010.gadā pilī uzņēmusi kādreizējo premjeru Deividu Kameronu.

foto: AP/Scanpix
Lielbritānijas karaliene Elizabete II tiekoties ar Deividu Kameronu.

Tikmēr citi spriež, ka ar rokassomiņu karaliene, iespējams, nodrošina izkļūšanu no neveiklām situācijām. Balstoties uz karaļnama vēsturnieka Hugo Vikersa sacīto, monarhi izmanto rokassomiņu, lai slepus parādītu saviem padotajiem, ka vēlas pārtraukt sarunu.

Rokassomiņas pārlikšana no vienas rokas uz otru nozīmējot to, ka karaliene gatava beigt sarunu, savukārt aksesuāra nolikšana uz galda nozīmē vēlmi doties prom.

foto: Anwar Hussein/SIPA
Karaliene Elizabete II ar savu iecienīto "Launer" somiņu.

Vēl karaliene mēdzot savu nepatiku pret notiekošo sarunu izrādīt, virpinot savu laulības gredzenu.

Balstoties uz šo teoriju secināms, ka britu karaliene kopā ar Borisu Džonsonu jutusies komfortabli.

Princis Džordžs un karaliene Elizabete II

gallery icon
15

Tramps Vindzoras pilī tiekas ar karalieni Elizabeti II

ASV prezidents Donalds Tramps kopā ar sievu Melāniju ieradās Vindzoras pilī, kur tikās ar Lielbritānijas karalieni Elizabeti II.

gallery icon
50

Karaliene Elizabete II apmeklē Londonas modes nedēļu

Londonas modes nedēļa šogad pieredzējusi ko nebijušu. Vienu no skatēm ar savu klātbūtni pagodinājusi Anglijas karaliene Elizabete II. Viņas Majestātei ...

gallery icon
27