Komiķei Jolandai Suvorovai nabadzības dēļ trūkst naudas zālēm
Jolanda Suvorova saka,ka trūkuma un nomāktības dēļ brīžiem bijusi pat doma aizbraukt no Latvijas. Viņa neslēpa: ja saņemtu 500 eiro mēnesī, justos teju kā karaliene, tomēr visu vajadzību apmierināšanai būtu nepieciešama vēl vismaz trīsreiz lielāka summa.
Slavenības
2019. gada 23. jūlijs, 06:47

Komiķei Jolandai Suvorovai nabadzības dēļ trūkst naudas zālēm

Žurnāls "Kas Jauns"

Lai arī pazīstamā komiķe Jolanda Suvorova cenšas noturēt dzīvesprieku un neieslīgt grūtsirdībā, viņa žurnālam Kas Jauns pauž sašutumu par to, kā nākas pavadīt pensijas gadus.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Kas Jauns par Suvorovas skarbajām vecumdienām vēstīja jau 2014. gadā. Jolanda tad sūrojās, ka viņas pensija ir 256 eiro, taču klāstīja, ka vasarās allaž darbojas muzikālā teātra izrādēs un piepelnās arīdzan ar saviem koncertiem. Bet nu jau vairākus gadus skatuves māksliniece sūdzas, ka dzīve kļūst arvien sliktāka. Arī šajā pavasarī Jolanda Kas Jauns atklāja, ka neesošo darba piedāvājumu dēļ ir jādzīvo diezgan trūcīgos apstākļos. Šobrīd viņa iztiek ar 300 eiro pensiju – liela daļa naudas aiziet zālēm, par pārējo grūti ko atļauties, un izveidojies arī komunālo maksājumu parāds, kuru mēnešos, kad nav apkures, viņa cenšas nomaksāt.

Katram vajadzētu saņemt 1500 mēnesī

Jolanda stāstīja, ka trūkuma un nomāktības dēļ brīžiem bijusi pat doma aizbraukt no Latvijas. Viņa neslēpa: ja saņemtu 500 eiro mēnesī, justos teju kā karaliene, tomēr visu vajadzību apmierināšanai būtu nepieciešama vēl vismaz trīsreiz lielāka summa. „Zāles vien mēnesī man izmaksā 60 eiro. Visas nepērku, jo nevaru atļauties. Arī, lai notievētu, vajag normālu ēdienu ēst. Man nesanāk. Ēdu visu, kas ir lēts, ne to, kas būtu veselīgs. Lai cilvēks pie šādas dārdzības varētu dzīvot cilvēka cienīgu dzīvi, vajadzētu mēnesī saņemt 1500 eiro. Tad varētu nomaksāt dzīvokļa rēķinu, nopirkt medikamentus un normālu, veselīgu pārtiku. Tad cilvēks dzīvotu, nevis eksistētu,” teica māksliniece.

Pikta par divdesmit eiro pielikumu pensijai

Viņa atzīst, ka dzirdējusi runas – pensionāriem tiks piešķirti 20 eiro mēnesī, kas papildinās līdzšinējos ienākumus: „Kas tā ir par naudu, ko mums iedod? Kāda ir dārdzība valstī, visam ir tādas cenas... Kā sunim kaulu atmet tos divdesmit eiro. Nav brīnums, ka cilvēki pamet šo valsti, jo attieksme te pret cilvēkiem ir šausmīga. Šo situāciju izveidojusi politika, kas strādā tikai savās interesēs, un cieš Latvijas iedzīvotāji. Latvieši ir pazaudējuši ticību, ka te kaut kas mainīsies, un daļa pamet valsti,” pukojas māksliniece. „Žēl cilvēku, kas te dzīvo, arī sevis žēl. Uzskatu, ka pensionāriem ir jādzīvo labi, bet mēs dzīvojam necilvēcīgi,” nopūšas aktrise.

„Uzmetuši aci” uz Suvorovas dzīvokli

Viņa atklāj, ka pēc Kas Jauns publikācijas pavasarī viņu uzmeklējusi kāda sieviete, kura vēlējusies „palīdzēt” māksliniecei. „Šī labdare vēlējās man palīdzēt. Maksāt mana divistabu dzīvokļa komunālos pakalpojumus, bet ar norunu, ka dzīvoklis pēc manas nāves paliks viņai. Protams, šādam piedāvājumam nepiekritu, jo man ir meita, kas dzīvo ārzemēs un tur viena audzina dēlu. Mazums, kā viņai klāsies, varbūt kādreiz atgriezīsies Latvijā,” prāto Jolanda.

Netrūkstot arī tādu, kas aktrisei norāda, ka divistabu dzīvokli var pārdot vai iemainīt pret ko lētāku, bet Jolanda uzsver, ka šādu lēmumu nav pat apsvērusi. „Es visu dzīvi strādāju kā nolādēta. Es vecumdienas gribu pavadīt mājās, kuras esmu nopelnījusi. Arī Eiropā cilvēkiem nav pieņemts dzīvot vienistabas dzīvoklī,” nosaka Suvorova. Tiem, kas norāda, ka Suvorova varēja meklēt darbu kādā citā jomā, ne tikai gaidīt piedāvājumus kā aktrisei vai pasākumu vadītājai, viņa atbild: „Es nevaru strādāt darbu ar astoņu stundu darba laiku, jo veselība man nav tā labākā. Aizvien esmu gatava ar lielāko prieku pieņemt piedāvājumus būt par pasākumu vadītāju, dziedātāju, aktrisi. Ļoti gaidīšu, jo tas ir darbs, kuru es mīlu,” nosaka Jolanda.

Vairāk lasiet šīs nedēļas žurnālā "Kas Jauns", kurā netrūkst arī citu interesantu ziņu, interviju un notikumu!

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās