foto: unsplash.com
"Instagram" jau 7 valstīs slēpis iespēju redzēt, ar cik "patīk" novērtēta bilde
Ilustratīvs foto.
2019. gada 18. jūlijs, 12:41

"Instagram" jau 7 valstīs slēpis iespēju redzēt, ar cik "patīk" novērtēta bilde

Jauns.lv

Populārā bilžu aplikācija "Instagram" pašreiz testē iespēju "pazudināt" no lietotāju acīm ciparus zem lietotāju bildēm - jau 7 valstīs likvidēta iespēja redzēt, cik atzinīgus "patīk" nopelnījusi cita lietotāja bilde.

Pašreiz jaunā lietotnes versija darbojas Kanādā, Japānā, Īrijā, Itālijā, Brazīlijā, Austrālijā un Jaunzēlandē. Jau tuvākajos mēnešos gaidāms, ka izmaiņas piemeklēs arī ASV un Lielbritānijas "Instagram" lietotājus.

Tiesa, pats profila īpašnieks redzēs, ar cik sirsniņām novērtēta viņa ievietotais attēls, bet citu acīm šis cipars būs slēpts. 

foto: Ekrānuzņēmums

Kā stāsta idejas autori, pie šāda lēmuma aplikācijas veidotāji nonākuši tāpēc, lai kliedētu lietotāju bailes tikt pienācīgi nenovērtētiem. Zināms, ka daudzi jaunieši jūt spiedienu lietotnē ievietot pēc iespējas labāku bildi, lai tā savāktu pēc iespējas vairāk "patīk".

"Mēs pašreiz izmēģinām šo iespēju Austrālijā, lai noskaidrotu, kā tā uzlabo lietotāju pieredzi, un vai tā kliedē un maina cilvēku fokusēšanos tikai uz atzinības iegūšanu, ļaujot viņiem koncentrēties uz sava stāsta pavēstīšanu citiem," stāsta "Instagram" pārstāve Austrālijā Mia Garlika.

Garlika mierina tos, kuri domā, ka ar šo jaunumu beigsies influenceru ēra. Zīmolu un biznesa lapas joprojām redzēs, cik daudz sirsniņas bilde saņēmusi.

Gaidāmā un testa režīmā izmēģinātā iecere gan neapmierina pašus influencerus - "Instagram" lietotājus, kuri platformu izmanto naudas pelnīšanai.

Piemēram, austrāliešu influencere Džema Volfija, kurai lietotnē seko 2,7 miljoni lietotāju, stāsta, ka necenšas ar savām bildēm kādu pārspēt, bet vienkārši pelna naudu: "Viņi mums atņem iespēju, kas bija ļoti svarīga."

Vēl citi influenceri atzinuši, ka jauniešiem un visiem, kuri to vēlas, turpmāk būs ļoti grūti "izsisties", jo uzņēmēji nepievērsīs viņiem uzmanību.