foto: AFP/Scanpix
Noskaidrota šī gadsimta Lielbritānijas radio visbiežāk atskaņotā dziesma
Grupas "Snow Patrol" solists Garijs Laitbodijs.
Mūzika
2019. gada 17. jūlijs, 15:09

Noskaidrota šī gadsimta Lielbritānijas radio visbiežāk atskaņotā dziesma

Jauns.lv

Lielbritānijas mūzikas licencēšanas kompānija PPL apkopojusi datus par šajā gadsimtā visbiežāk atskaņotajiem radiosingliem un secinājusi, ka britu radio visbiežāk skanējusi Ziemeļīrijas/Skotijas rokgrupas "Snow Patrol" dziesma "Chasing Cars", ziņo "The Guardian".

Balādi "Chasing Cars" grupa izdevusi 2006.gadā, un, kaut arī tā nekad nav iekarojusi Lielbritānijas dziesmu topu virsotni (augstākā vieta, kurā ir singls ierindojies, ir 6.), Lielbritānijas Top 100 tā pavadījusi veselas 166 nedēļas.

Otro vietu 21.gadsimta atskaņotāko dziesmu topā izpelnījusies "The Black Eyed Peas" 2009.gada dziesma "I Gotta Feeling", savukārt trešo vietu ieņem Farela Viljamsa 2013.gada hits "Happy".

Grupas "Snow Patrol" solists Gerijs Laitbodijs stāsta, ka titulētā dziesma ir "emocionāli atklāta, vienkārša dziesma", turklāt tā esot vienīgā grupas radītā mīlasdziesma. Kā stāsta dziedātājs, brīdis, kad dziesma tiek dziedāta koncertos, ir ārkārtīgi skaists, jo tās laikā publika apvienojoties un tas ir galvenais, kas viņam rūp.

foto: PA Wire/PA Images
Grupas "Snow Patrol" solists Garijs Laitbodijs.

"Tas ir apbrīnojami," ziņas par negaidīto rekordskaitli komentē Laitbodijs. "Es nesaprotu, kā tas ir gadījies."

Dziesmu savulaik popularizējis arī slavenais amerikāņu seriāls "Grejas anatomija", kas izvēlējies dziesmu "Chasing Cars" seriāla skaņu celiņam. Skaņdarbs uz brīdi pat ierindojies ASV dziesmu topa 5.vietā.

Šobrīd gan "Snow Patrol" paņēmusi pauzi no koncertēšanas, jo vairāki grupas mūziķi ārstējas no traumām. Šī iemesla dēļ mūziķi šogad atcēluši arī uzstāšanos slavenajā Glāstonberijas festivālā.

foto: REUTERS/SCANPIX
Grupa "Snow Patrol"

Grupa "Snow Patrol" dibināta 1994.gadā un pašreiz tajā muzicē 5 mākslinieki - solists Gerijs Laitbodijs, sitaminstrumentālists Džonijs Kvinns, ģitārists Nītans Konolijs, basģitārists Pols Vilsons un taustiņinstrumentālists Džonijs Makdeds. Grupa izdevusi 7 studijas albumus, pēdējais no tiem - "Wildness" - iznācis 2018.gadā.