foto: Fotoarena/Sipa USA/ Vida Press
Arnolds Švarcenegers vairs neēd gaļu!
Arnolds Švarcenegers vairs neēd gaļu un iesaka to arī citiem.
Slavenības
2019. gada 16. jūlijs, 09:24

Arnolds Švarcenegers vairs neēd gaļu!

Jauns.lv

Holivudas spraiga sižeta filmu zvaigzne un bijušais kultūrists Arnolds Švarcenegers vairs neēd gaļu. Arnolds. Terminators. Spēkavīrs. Septiņkārtējais Misters Olimpija un bijušais Misters Visums. Par to ir vērts aizdomāties.

Aktieris Arnolds Švarcenegers drīzumā uz ekrāniem būs redzams dokumentālajā filmā “The Game Changers”, kurā stāstīs par sportistiem, kas ievēro vegānu dzīvesveidu un uzturā nelieto dzīvnieku izcelsmes pārtiku. Starp citu, Švarcenegers ne tikai būs redzams dokumentālajā darbā, bet ir arī tā līdzproducents.

Arnoldam Švarcenegeram 70!

Arnoldam Švarcenegeram 70!

gallery icon
70

Filmas režisors ir “Oskara” balvas laureāts Luijs Psihojoss, kurš par 2009. gadā uzņemto dokumentālo kinolenti “The Cove”, kas stāsta par delfīnu medībām Japānā, saņēmis ASV Kinoakadēmijas visaugstāko novērtējumu. Jaunā filma par atlētiem vegāniem savu pirmizrādi piedzīvos šā gada septembrī.

foto: MEGA / Vida Press
Arnolds Švarcenegers arī 71 gada vecumā uztur sevi labā formā. Skat, miesassargs pat līdzi netiek.

Veģetāru un vegānu uzturu pēdējo gadu laikā izvēlas aizvien vairāk sportistu, arī pasaulē labi pazīstami un godalgoti atlēti. Viņu vidū ir pieckārtējais F1 čempions Lūiss Hamiltons, tenisa superzvaigznes māsas Venusa un Serēna Viljamsa, kurām kopā pieder 30 uzvaru “Grand Slam” turnīros. Uz augu bāzes balstītu uzturu izvēlas arī tādas NFL un NBA zvaigznes kā Deriks Morgans un Kairijs Ērvings.

67 gadus vecais Švarcenegers parāda muskuļus

67 gadus vecais Švarcenegers parāda muskuļus. Pirms aktiera gaitām Holivudā viņš karjeru sāka kā kultūrists. Švarcenegers piecas reizes ieguvis titulu ...

gallery icon
9

Derika Morgana sieva Čaritija Morgana, kura ir šefpavāre-vegāne, vairāk nekā desmit sava vīra komandas biedriem palīdzējusi pievērsties vegāniskai diētai. Viņi visi apgalvo, ka ieguvumi, atsakoties no gaļas ēdienkartē, ir tā vērti, lai izslēgtu dzīvnieku izcelsmes produktus savā ēdienkartē. Sportisti apgalvo, ka pievēršoties vegānismam ievērojami uzlabojies viņu spēles sniegums, atlabšanas laiks no dažādām kaitēm kļuvis ātrāks, viņiem esot sabalansētāks svars, kā arī atlēti iedzīvojoties mazāk traumās.

Arnolds Švarcenegers bodibildinga karjeras gados

gallery icon
7

Vegānismam pievērsušies arī olimpieši svarcēlājs Kendriks Fariss un riteņbraucēja Dotsija Bauša. Pēc pievēršanās vegānismams Bauša 2012. gadā izcīnīja sudraba medaļu. Viņa tobrīd jau tuvojās 40 gadu slieksnim, kas sporta pasaulē vērtējams kā aktīvo sporta gaitu norieta vecums. Amerikāņu futbolists Toms Breidijs (supermodeles Žizeles Bundhenas vīrs), kas savu komandu aizvedis līdz sešiem “Super Bowl” tituliem, izvēlas lielākoties tikai vegānu uzturu. Breidijs ir tik pārliecināts par vegāniska uztura labumu, ko tas sniedz organismam, ka pats nodibinājis kompāniju, kas izplata proteīna pulverīšus vegāniem, kā arī veselīgas uzkodas gaļas neēdājiem.

Arnolds Švarcenegers dzīvē un uz ekrāna

gallery icon
27

Arnolds Švarcenegers – līdzīgi kā pārējie kultūristi septiņdesmitajos gados – uzturā patērēja daudz dzīvnieku valsts izcelsmes produktu. Bijušais Misters Visums un Misters Olimpija kļuva par fitnesa etalonu un vēlāk arī par atzītu kino zvaigzni un pat politiķi.

Švarcenegers arī 71 gada vecumā uztur sevi labā fiziskajā formā. Viņš tikai nesen atklājis, ka ir atteicies no gaļas lietošanas pārtikā. Vēl jo vairāk – bijušais kultūrists izmanto savu atpazīstamību sabiedrībā, lai rekomendētu arī citiem sekot viņa piemēram, šādi uzlabojot ne tikai savu paša veselību, bet arī visas planētas kopējo veselību.

Arnolds Švarcenegers un viņa miesassargi

Lai gan gadu gaitā tie mainījušies, ievērots, ka ilgāku laiku aktieris un bijušais politiķis Arnolds Švarcenegers ir uzticīgs diviem miesassargiem, ...

gallery icon
43

Dokumentālajā filmā “The Game Changers”, kuras izpildproducents ir “Oskara” laureāts režisors Džeimss Kamerons (“Titāniks”, “Avatars”), Švarcenegers vaļsirdīgi stāsta par gaļas ražotāju propagandu, kuras mērķauditorija galvenokārt ir kultūristi un vīrieši kopumā. Ražotāji popularizējot mītu, ka gaļa ir nepieciešama, lai uzaudzētu “vīrišķīgus muskuļus”.

“Mums demonstrēja neskaitāmas reklāmas, kurās pārdod ideju, ka īsti vīri ēd gaļu,” norāda Švarcenegers. “Taču jums ir jāsaprot: tas ir mārketings. Tā nav patiesība.”

Švarcenegers turpina braukt ar velosipēdu pat ar lauztu kāju

Arnolds Švarcenegers atzinies, ka viņam nav ne jausmas, kur guvis potītes traumu, kā rezultātā jānēsā mobilizējošais zābaks. „Es skrēju par ...

gallery icon
9

Švarcenegers ir reālists un necer, ka visa pasaule pārtrauks ēst gaļu. Mazāk nekā pieci procenti pasaules populācijas ir vegāni. Taču pēdējos gados aizvien vairāk cilvēku izvēlas pievērsties veģetāram un vegāniskam uzturam, kā arī lieto gaļu ievērojami retāk savās ikdienas ēdienreizēs.

Arnolds Švarcenegers riteņo kopā ar dēlu Džozefu

gallery icon
5

“Cilvēki pērk un ēd gaļu vienu divas reizes nedēļā – ir jāsāk pamazām. Tās ir ļoti liels izaicinājums, taču tas nenozīmē, ka to nav iespējams izdarīt,” apliecina Arnolds Švarcenegers.

Švarcenegers riteņo kopā ar meitu

Ģimene, kas riteņo kopā, arī paliek kopā, – tā par fotogrāfijām, kurās Arnolds Švarcenegers redzams braucam ar velosipēdu kopā ar ...

gallery icon
4