foto: James Whatling / MEGA / Vida Press
Karaliene Elizabete nebūs prinča Harija un Meganas mazuļa kristībās
Megana Mārkla un princis Harijs.
Slavenības
2019. gada 18. jūnijs, 06:55

Karaliene Elizabete nebūs prinča Harija un Meganas mazuļa kristībās

Jauns.lv

Izdevums “The Sunday Times” informē, ka princis Harijs un Saseksas hercogiene Megana jau esot izvelējušies kristību dienu dēliņam Ārčijam. Tās apmeklēšot virkne karaļnama pārstāvju, taču karaliene Elizabete II varētu izlaist sava jaunākā mazmazbērna svinības. Kāpēc gan?

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Princis Harijs ar sievu Saseksas hercogieni Meganu nolēmuši ievērot karaļnama tradīcijas un jau šovasar rīkot kristības savam pirmdzimtajam dēliņam Ārčijam Harisonam Mauntbatenam-Vindzoram. Kristības notikšot Svētā Džordža kapelā Vindzorā, kur pērnā gada 19. maijā laulājās Harijs un Megana. Starp citu šajā kapelā savulaik kristīts arī mazā Ārčija tētis – princis Harijs.

Princis Harijs un hercogiene Megana dalās ar pirmajiem jaundzimušā dēla foto

gallery icon
12

Aizvadītajās brīvdienās par godu Tēva dienai Saseksas hercogu pāris savā “Instagram” kontā publiskoja mīlīgu fotogrāfiju, kurā mazais Ārčijs ar savu mazo rociņu apķēris tēta rokas pirkstu. Šajās dienās izdevums “The Sunday Times” nācis klajā ar paziņojumu par to, kad varētu notikt Ārčija kristības. Laikraksts informē, ka Harijs un Megana īpašajam notikumam rezervējuši kādu no dienām jūlijā sākumā.

Karaļnama korespondente Roja Nika preses izdevumam norādījusi, ka svinības apmeklēs daudz prominentu viesu, taču viena svarīga ģimenes pārstāvja kristībās nebūšot – proti, tās neapmeklēšot karaliene Elizabete II, kura ir Ārčija vecvecmāmiņa. “Karaliene neapmeklēs kristības citu iepriekš noliktu saistību dēļ,” norādījusi korespondente. “Viņa apmeklēja prinča Džordža un princeses Šarlotes kristības, bet pērn nebija uz prinča Luisa kristībām.”

Karaliskajā kapelā nokristī mazo princi - Viljama un Ketrīnas jaunāko bērnu

gallery icon
8

Britu karaliskās ģimenes fani noteikti labi atceras, ka Viņas Majestāte pērn jūlijā neapmeklēja mazmazdēla prinča Luisa kristības. Tolaik izdevuma “Daily Mail” korespondente Rebeka Ingliša sociālajos tīklos rakstīja: “Karaliene un Filips aizvadīto nedēļas nogali pavadīja visi kopā Norfolkā. Viņš paliks, bet karaliene šodien dodas atpakaļ uz Londonu. Viņas lēmums neapmeklēt kristības ir abpusēji saskaņots ar Viljamu un Keitu.”

Britu princeses Šarlotes kristības

Svētdien, 5. jūlijā, Lielbritānijā bija lieli svētki - notika britu princeses Šarlotes kristības.

gallery icon
58

Roja Nika atzīmē, ka Viņas Majestāte “šā gada martā apmeklējusi sava septītā mazmazbērna Lēnas Tindalas – Zāras un Maika Tindalu otrā bērna – kristības.”

Lielbritānijas prinča Džordža kristības

gallery icon
25

Lai gan Elizabete II nevarēs ierasties uz Ārčija kristībām, karaliene ir ļoti priecīga par sava jaunākā mazmazbērna nākšanu pasaulē.

Kristības plānotas īsi pēc tam, kad Ārčijs būs kļuvis divus mēnešus vecs. Precīzs datums pagaidām vēl nav izziņots. Ceremonija baznīcā būšot ļoti grezna un ieturēta labākajās britu karaļnama tradīcijās.

Zīdainis būšot ģērbts tradicionālajā Vindzoras apģērbā – kas esot kopija mežģīņu kristāmajam tērpam “Honiton”. Oriģināls esot darināts 1841. gadā par godu karalienes Viktorijas pirmā bērna kristībām. Šajā tērpā nokristīti 62 britu karaliskās ģimenes jaundzimušie, tajā skaitā arī prinči Viljams un Harijs. Ar laiku vēsturiskais tērps zaudējis savu krāšņumu, tāpēc nolemts darināt tā kopiju.

Hercogienes Megana, Ketrīna un citi karaliskās ģimenes pārstāvji piedalās karalienes dzimšanas dienas parādē 2019. gadā

gallery icon
24

Ārčija kristības vadīšot svētais tēvs Deivids Konners un Kenterberijas arhibīskaps Džastins Velbijs. Tieši Velbijs bija tas, kurš uzņēma Meganu anglikāņu draudzē dažus mēnešus pirms viņas kāzām ar princi Hariju. Arhibīskaps Velbijs Saseksas hercogu ģimenei ir ļoti īpašs cilvēks – raksta izdevums “The Sun”.

Prinča Harija un Meganas Mārklas kāzas

Lielbritānijā Vindzoras pils Sv.Jura kapelā notikušas prinča Harija un Meganas Mārklas kāzas.

gallery icon
123
recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās