foto: REX/ Vida Press
Noskūpstot karalieni, hercogiene Ketrīna, iespējams, pārkāpusi protokolu
Kembridžas hercogiene Ketrīna un Anglijas karaliene Elizabete II.
Slavenības
2019. gada 28. maijs, 06:22

Noskūpstot karalieni, hercogiene Ketrīna, iespējams, pārkāpusi protokolu

Jauns.lv

Kembridžas hercogiene Ketrīna (37) izrādījusi siltas jūtas pret vīra vecmāmiņu Lielbritānijas karalieni Elizabeti II, pēc kā daudzi viņai pārmetuši karaliskā protokola pārkāpšanu. Turpretī citi apgalvo, ka hercogienes žests tikai pierādot, ka viņa ir karalienes favorīte, jo cita to nevarētu atļauties!

foto: MD/EXPRESS SYNDICATION / MEGA / Vida Press

Aizvadītajā nedēļā Londonā atklāja daudzu gaidīto Čelsijas ziedu izstādi. Šogad tajā piedalījās arī Kembridžas hercogiene Ketrīna. Viņa skatītāju vērtējumam piedāvā pati savu iekopto dārzu „Atpakaļ pie dabas” („Back to Nature”), kas radīts, hercogienei sadarbojoties ar atzītiem savas jomas speciālistiem.

foto: MD/EXPRESS SYNDICATION / MEGA / Vida Press

Atklāšanu ar savu klātbūtni pagodināja arī karaliene Elizabete II. Viņa bija gandarīta satikt mazdēlu princi Viljamu ar sievu hercogieni Ketrīnu un savu prieku izrādīja, noskūpstot pāri uz vaiga. Ketrīna karalienes draudzīgajam žestam atbildēja ar to pašu – noskūpstot arī karalieni uz vaiga.

Vairāki britu karaļnama fani šajā sirsnīgajā žestā saskatījuši protokola pārkāpumu. Strikti noteikumi paredzot, ka britu karaliskās ģimenes pārstāvjiem ir liegts izrādīt emocijas attiecībā pret karalieni, to skaitā pieskarties monarham (roku sveicienam vienmēr pirmā pasniegs karaliene), apskaut vai skūpstīt.

Elizabete II, princis Viljams un hercogiene Ketrīna Čelsijas ziedu izstādē

gallery icon
12

Savukārt citi fani norādījuši, ka tas, ka arī hercogiene Ketrīna atļāvusies noskūpstīt karalieni, atbildot uz sveicienu, uzskatāmi parādot, ka hercogiene karaļnamā ir īpaši izredzēta un noteikti pieskaitāma karalienes favorītēm.

Par to, ka Viņas Majestāte ļoti ciena sava mazdēla sievu, liecinot ne tikai draudzīgā buča, bet arī secība, kādā hercogiene veikusi sasveicināšanās rituālu. Ketrīna vispirms noskūpstījusi karalieni un tikai tad noslīgusi cieņpilnā kniksī Viņas Majestātes priekšā.

Viņi izrāda godu karalienei

Sasveicinoties ar karalieni, kungi parasti klanās, bet dāmas kniksē. Taču tas nav obligāti darāms. Kas vēlas, seno tradīciju ievēro, kas ...

gallery icon
23

Karaļnama korespondenti norāda, ka abpusēja draudzīga sabučošanās varētu būt ierasta privātos pasākumos, taču šāda apsveicināšanās pasaules fotogrāfu kameru priekšā pati par sevi ir vērā ņemams fakts. Bet ja skūpsts piedevām sniegts vēl pirms formālā un obligātā knikša monarham? Tas liecinot tikai to, ka Viņas Majestāte Ketrīnu pieņēmusi savu vistuvāko lokā un vērtē tikpat augstu kā savus asinsradiniekus.

Karaliene Elizabete II un hercogiene Ketrīna 2012. gadā Lesterā

2012. gadā, kad Ketrīna devās karalienes Elizabetes II 60. gadu valdīšanai par godu rīkotajā turnejā pa Lielbritāniju, vīrs princis Viljams ...

gallery icon
11

Ketrīna kopā ar karalieni Elizabeti II aplūko ekspozīciju

gallery icon
4