foto: Facebook
Kivičs nāk klajā ar secinājumiem par dzīves dārdzību Tenerifē
Mīlnieki Tenerifē pavadījuši jau mēnesi un videovlogā dalās ar iespaidiem par turienes dzīves dārdzību.
Trakā pasaule
2019. gada 26. maijs, 10:48

Kivičs nāk klajā ar secinājumiem par dzīves dārdzību Tenerifē

Jauns.lv

Muzikants Andris Kivičs ar savu draudzeni Lieni nu jau mēnesi pavadījuši ilgi gaidītajā un plānotajā emigrācijā no Latvijas. Par savu dzīvesvietu izvēlējušies saulaino Tenerifi, pāris nācis klajā ar saviem secinājumiem par salas īpatnībām un turienes dzīves dārdzību.

Būdams aktīvs vai visos sociālajos tīklos, Kivičs nu kļuvis arī par jūtūberi. Savā pirmajā piecminūšu vlogā viņš atklāj savus un draudzenes novērojumus par dzīvi Tenerifē - cik kas maksā, kā baro, kādi cilvēki apkārt...

Andris Kivičs teic, ka vienvirziena ceļš uz Kanāriju salām izmaksājis 450 eiro divām personām. Maija mēnesi mīlnieki pavadījuši četrzvaigžņu viesnīcas apartamentos, par kuriem samaksājuši kopumā 600 eiro. Šie tad arī bijuši lielākie izdevumi līdz šim. Dzīvošana Tenerifes dienvidu daļā tātad ir dārga, video vēstījumā atzīst dziesminieks. Taču ikdienas iztikšana neesot daudz dārgāka par dzīvi Latvijā, proti, ēdienu un dzērienu cenas tur esot līdzīgas izcenojumiem dzimtenē. Andri gan īpaši pārsteigušas alus kausa cenas Tenerifē - tas maksājot vienu vai 1,5 eiro. "Nodzerties te nav baigi grūti," viņš secina, vienlaikus piebilstot, ka pļēgurus un žūpas apkārt nekur nemana.

Kivičs atzīmē Tenerifes dārgās izklaides - par ieeju zoodārzā vien "plēš nost" 38 eiro no cilvēka. Savukārt automašīnas īre uz nedēļu maksā 110 eiro, un benzīns apmēram tikpat dārgs kā Latvijā. Bet dažādas drēbes, dvieļi, iešļūcenes Tenerifes ielu veikaliņos esot ārkārtīgi lēti priekšmeti - viens vai divi eiro. 

Mākslinieks arīdzan norāda uz jauko atmosfēru, kas valda tūristu iecienītajā Tenerifē. Apkārt esot visdažādāko augumu un komplekciju cilvēki, viņš pats redzējis tikai vienu atlētiska trenēta auguma vīrieti. Bet skaistāku sievieti par Lieni Skulmi viņš Tenerifē mēneša laikā tā arī nav varējis ieraudzīt. 

Visbeidzot Kivičs uzrunā tos tautiešus, kuri, iespējams, vēlētos doties uz pasakaino salu peļņā. "Tie, kuri grib braukt strādāt, atcerieties - bez spāņu valodas šeit nav ko darīt," ceļojuma vlogu noslēdz muzikants.

Kivičs un Skulme pārcēlušies uz Kanāriju salām un bauda Tenerifi

gallery icon
36