foto: Instagram
Internets sēro - miris pasaulē slavenākais kaķis
Lai tev tur viegli, tajos labākos medību laukos, Īgnā!
Slavenības
2019. gada 17. maijs, 14:35

Internets sēro - miris pasaulē slavenākais kaķis

Jauns.lv

Septiņu gadu vecumā citos medību laukos devies pasaulē slavenākais kaķis - interneta slavenība Īgnais kaķis jeb "Grumpy Cat", kam sociālās saziņas tīklā "Instagram" ir 2,4 miljoni sekotāju.

Par kaķenes nāvi faniem, protams, pavēstīts tās "Instagram" profilā. "Neskatoties uz labāko profesionāļu un mīlošās ģimenes rūpēm, Īgnā sastapās ar urīnceļu infekcijas komplikācijām, kas, par nelaimi, bija pārāk smagas, lai tās pārvarētu. Viņa viņsaulē mierīgi aizgāja otrdienas, 14. maija, rītā, savās mājās, māmiņas Tabatas rokās," teikts paziņojumā.

View this post on Instagram

Some days are grumpier than others...

A post shared by Grumpy Cat (@realgrumpycat) on

"Instagram" kontam @realgrumpycat ir 2,4 miljoni sekotāju, tviterī - vēl 1,5 miljoni.

foto: Instagram
Lai tev tur viegli, tajos labākos medību laukos, Īgnā!

Kaķene, kuras oficiālais vārds ir Tardara Sousa, slavena kļuva 2012. gadā sava mūžīgi īgnā skatiena dēļ, kuru izraisa kaķu ģenētiska anomālija. Par kaķeni 2014. gadā uzņēma filmu "Grumpy Cat's Worst Christmas Ever" ("Īgnā kaķa vissliktākie Ziemassvētki"), un viņai par godu izveidotas arī bilžu grāmatas un mīkstās rotaļlietas. Kaķenes piedzīvojumi atrādīti Brodvejā, un viņa arī "sarakstījusi" četras grāmatas.

"Īgnais kaķis" kļūst par vaska figūru un uzstājas Brodvejā

Interneta slavenākais kaķis ar iesauku "īgnais kaķis" ne tikai ieguvis pats savu vaska līdzinieku, bet arī uzstājās Brodvejas mūziklā "Cats" ...

gallery icon
27

Šim dzīvniekam panākumus nodrošina interesantā āriene. Iedzimta defekta dēļ kaķis nespēj kustināt vairākus purniņa muskuļus, viņa izteiksme visu laiku ir viena un tā pati – dusmīga, īgna, garlaikota. Un tieši interesantais paskats ļāvis Īgnajai nopelnīt iespaidīgu naudu saviem saimniekiem –  vismaz 81 miljonu eiro! Tas ir vairāk kā pēdējo gadu laikā nopelnījusi daža laba Holivudas zvaigzne.

Īgnais kaķis dzīvoja Arizonā, ASV. Viņas saimniece pēc mājdzīvnieka milzu popularitātes pameta viesmīles darbu un kļuva par Īgnā kaķa "menedžeri".

Pasaulslavenais Īgnais kaķis

gallery icon
31

Komentāru izplatīšanas noteikumi

1.Par komentāra saturu atbildību nes portāla lietotājs, kurš izplata komentāru.

2.Portāls neatbild par rakstiem pievienotajiem komentāriem, un tam ir tiesības dzēst komentārus, kas neatbilst LR normatīvajiem aktiem un šiem noteikumiem.

3.Portālam ir tiesības aizliegt lietotājam pieeju sadaļai „Komentāri”, ja lietotājs pārkāpj LR normatīvos aktus un šos noteikumus.

4.Komentāros aizliegts izplatīt:

  • materiālus, kas pārkāpj ētikas, humānisma, morāles, tikumības un pieklājības normas;
  • personas goda un cieņu aizskarošus materiālus;
  • materiālus, kas pauž diskrimināciju un musina uz naida kurināšanu;
  • materiālus, kuros izcelta vardarbība, aicinājums uz vardarbību, draudi;
  • pornogrāfiska rakstura materiālus;
  • materiālus, kas diskreditē Latvijas valstiskumu un nacionālos simbolus;
  • materiālus, kas satur jebkāda veida reklāmu, t.sk. politisko reklāmu un aģitāciju;
  • materiālus, kas pārkāpj fizisko personu datu apstrādes normatīvos aktus (citas personas identificējoša informācija, u.c.);
  • materiālus, kas pārkāpj citu personu intelektuālā īpašuma tiesības;
  • materiālus, kas var saturēt datorvīrusus;
  • u.c. normatīvajos aktos aizliegtu informāciju, materiālus.

5.Ja komentāru ievietotājs neievēro LR normatīvos aktus un šos noteikumus, atkarībā no pārkāpuma rakstura vai sekām pārkāpējs saucams pie likumā noteiktās civiltiesiskās, administratīvās vai kriminālās atbildības.

6. Portāls aizsargā komentāru autoru konfidencialitāti. Portāls informāciju par komentāru autoriem (IP adresi) sniedz tikai un vienīgi tiesībsargājošām iestādēm uz rakstveida pieprasījuma pamata.

7. Publicējot materiālus portālā, portāla lietotājs vienlaicīgi izsniedz SIA „Izdevniecība Rīgas Viļņi” neatsaucamu, vienkāršu, beztermiņa licenci, kas ir spēkā visā pasaulē un par kuru nav jāveic autoratlīdzības maksājumi. Licence SIA „Izdevniecība Rīgas Viļņi” dod tiesības izmantot materiālu jebkādā ar normatīvajiem aktiem atļautā veidā. Izsniedzot licenci SIA „Izdevniecība Rīgas Viļņi”, portāla lietotājs saglabā visas autora tiesības uz publicētajiem materiāliem.

8. Trešajām personām bez rakstiskas atļaujas saņemšanas no SIA „Izdevniecība Rīgas Viļņi” nav tiesības izmantot portāla lietotāju publicēto materiālu portālā.

9. Noteikumi ir saistoši komentāru izplatītājiem.

10. Portāls ir tiesīgs jebkurā laikā pēc saviem ieskatiem mainīt šos noteikumus un izmaiņas stājas spēkā ar brīdi, kad tās ir publiskotas portālā.