Trakā pasaule
2019. gada 15. maijs, 17:06

Izliekoties par pārtikas kvalitātes inspektoru, students Dienvidāfrikā gadu bez maksas mielojies ar ātrajām uzkodām

Jauns.lv

Dienvidāfrikas policija arestējusi 27 gadus vecu studentu, kurš gada garumā mānījis ātro uzkodu ēstuves "KFC" darbiniekus, izliekoties par pārtikas kvalitātes inspektoru un pieprasot bezmaksas ēdienu "pārbaudēm", ziņo medijs "Metro".

Vīrietis ēstuvē ieradies tērpts uzvalkā, turklāt bieži pārvietojies ar limuzīnu. Policija noskaidrojusi, ka aizturētā tuvs draugs ikdienā strādājis par limuzīna šoferi.

Aizturētais regulāri "veicis pārbaudes" dažādās "KFC" ēstuvēs visā valstī, darbiniekiem uzrādot viltotu identitātes apliecību, kurā rakstīts, ka viņš ir "KFC" kvalitātes nodrošināšanas ofisa vadītājs. Likumsargi lēš, ka krāpnieks šādā veidā ticis pie simtiem bezmaksas maltīšu.

"Kad viņš ieradās, mēs visi centāmies strādāt pēc iespējas labāk, lai nenokaitinātu galvenā ofisa darbinieku," atklāj kāds "KFC" strādājošais. "Viņš mūs apvārdoja, jo bija tik pārliecinošs. Arī kolēģi no citām ēstuvēm viņu zināja. Kad viņš ieradās, viņš steidzīgi iebrāzās virtuvē, visu pārbaudīja, veica pierakstus un tad pasūtīja maltīti kvalitātes pārbaudei."

Visticamāk, vīrietis pats iepriekš ir strādājis ātrās ēdināšanas iestādē, tāpēc tik labi pārzināja virtuvē noteikto kārtību.

Ar notikušo savā sociālā tīkla "Twitter" kontā padalījies kenijiešu žurnālists Tedijs Eižens, un līdz šim ar ierakstu dalījušies vairāk nekā 60 tūkstoši cilvēku. Vairāki cilvēki komentāros uzslavē likumpārkāpēju par izdomu un jau nodēvējuši viņu par "leģendu".