foto: MEGA / Vida Press
Bukmeikeri izsaka versijas, kā sauks prinča Harija un Meganas dēlu
Jaunie vecāki princis Harijs un Megana Mārkla ar dēlu.
Slavenības
2019. gada 8. maijs, 15:55

Bukmeikeri izsaka versijas, kā sauks prinča Harija un Meganas dēlu

Jauns.lv

Tagad, kad pasaulē sagaidīts prinča Harija un Saseksas hercogienes Meganas pirmdzimtais, fanu prātus nodarbina, kāds būs bērna vārds, un, kad jaunie vecāki par to paziņos publiski. Bukmeikeri jau pieņem likmes un izsaka savas versijas par to, kā gan sauks jauno karaļbērnu, kurš ir septītais rindā uz Apvienotās Karalistes troni.

Princis Harijs un hercogiene Megana dalās ar pirmajiem jaundzimušā dēla foto

gallery icon
12

Par dēla nākšanu pasaulē sociālās saziņas tīklā „Instagram” pirmdien paziņoja pats jaunais tētis princis Harijs. Karaliskais mazulis pasaulē nācis 6. maija rītā – pulksten 5:26 pēc Lielbritānijas laika. Mazuļa svars bija septiņas mārciņas un 3 unces (3 kilogrami un 95 grami). Princis arī atklājis, ka jaunā māmiņa un mazulis jūtoties lieliski un paslavējis Meganu un citas jaunās māmiņas, atzīstot, ka bērns - tas ir brīnums, un viņš lāgā nespējot aptvert, kā gan sievietēm tas izdodoties.

Pirmā par karaļnama jaunākās atvases nākšanu pasaulē informēta vecvecmāmiņa Anglijas karaliene Elizabete II.

Prinča Harija un Meganas Mārklas pirmdzimtais pasaulē nācis nedēļu vēlāk par ārstu plānoto dzemdību laiku. Tagad ar nepacietību tiek gaidīti nākamie jaunumi no Saseksas hercogu pāra – paziņojums, kādu vārdu viņi devuši dēlam. Kā arī ar nepacietību tiek gaidīta ziņas no pašas karalienes, vai viņa mazmazdēlam būs ļāvusi piešķirt prinča titulu.

foto: CAMERA PRESS/ROTA / Vida Press
Princis Harijs staro priekā – viņš ir tētis dēliņam.

Atgādināsim, ka agrāk klīda runas, ka, ievērojot britu karaļnama tradīcijas, tik tālu rindā uz troni esošam mantiniekam prinča titulu vairs nepiešķirot. Prinča un princeses titulu piešķirot monarha bērniem un mazbērniem, bet vienīgie mazmazbērni, kam dod šādu titulu ir vienīgi „vecākā Velsas prinča vecākā dzīvā esošā dēla bērni”. Šajā gadījumā tie ir prinča Viljama bērni.

Bet karalienei pieder galavārds un viņa šo likumu var mainīt, ja vien vēlas.

foto: CAMERA PRESS/ROTA / Vida Press
Paziņojums par Meganas un Harija bērna piedzimšanu pie Bekingemas pils.

Bukmeikeri izteikuši versijas, ka jaunie vecāki Harijs un Megana varētu pieturēties pie senām tradīcijām un izvēlēties dēlam tradicionālu vārdu, piemēram, Džeimss, Edvards vai Arturs.

foto: W8Media / MEGA / Vida Press
Tā atzīmē britu karaliskās atvases nākšanu pasaulē Vindzorā.

Taču tiek pieļauta arī iespēja, ka Saseksas hercogu pāris, kuram patīk lauzt gadsimtiem senas britu karaļnama tradīcijas, arī bērna vārda izvēlē varētu pārsteigt pasauli. Piemēram, Kanādā dzimusī Otuma Filipsa un viņas vīrs Pīters Filips (karalienes meitas princeses Annas dēls) savai pirmdzimtajai izvēlējās netradicionālu vārdu. Karalienes Elizabetes II pirmais mazmazbērns nāca pasaulē 2010. gadā, un jaunie vecāki meitu nosauca par Savannu.

foto: Vida Press
Karalienes Elizabetes II pirmā mazmazmeita Savanna Filipsa uz Bekingemas balkona aizrāda brālēnam princim Džordžam, ka pietiek ālēties.

Jaunā māmiņa Megana varētu arī iedvesmoties no saviem draugiem. Viņas uzticības personai, labākajai draudzenei un stilistei Džesikai Malronijai ir dvīņu puikas Braiens un Džons, kas bija pāži Harija un Meganas kāzās un nesa līgavas plīvuru.

Meganas dzimtenē Amerikas Savienotajās Valstīs populārākais zēnu vārds ir Liams. Savukārt Lielbritānijā visvairāk jauno vecāku savam jaundzimušajam dēlam šobrīd izvēlas vārdu Olivers.

foto: ddp images/Ferrari Press / Vida Press
Londonas veikalos jau pirmie suvenīri par godu Harija un Meganas dēla nākšanai pasaulē.

Tā kā Meganas un Harija bērns ir septītais rindā uz Lielbritānijas troni, ārkārtīgi maz ticams, ka viņš kādudien kļūs par karali. Tas savukārt nozīmē, ka vecākiem ir lielāka brīvība it visā, arī dēla vārda izvēlē.

Prinča Viljama un Kembridžas hercogienes Ketrīnas ģimene bērniem izvēlējušies tradicionālus vārdus. Viņu pirmdzimtais dēls princis Džordžs dienās varētu kļūt par Lielbritānijas karali.

foto: ddp images/Ferrari Press / Vida Press
Suvenīru veikalos var iegādāties Saseksas hercogu ģimenes lellītes.

Bukmeikeru kompānijas „Ladbrokes” likmes ir šādas:

Alberts 1/3
Arturs 11/4
Aleksandrs 8/1
Džeimss 10/1
Filips 12/1
Luiss 14/1
Henrijs 16/1
Frederiks 20/1
Tomass 20/1
Edvards 20/1

Fani svin karaliskā mazuļa nākšanu pasaulē

Saseksas hercogi Megana Mārkla un princis Harijs kļuvuši par vecākiem dēlam. Karaliskais mazulis pasaulē nācis 6. maija rītā - 5.26 ...

gallery icon
45