foto: Ekrānuzņēmums no Youtube.
"YouTube" slavenība ASV saņem 10 gadu cietumsodu par mazgadīgu fanu pavedināšanu
26 gadus vecais Ostins Džouns no Ilinoisas štata, ASV, atzīts par vainīgu lietā par bērnu pavedināšanu.
Slavenības
2019. gada 5. maijs, 18:15

"YouTube" slavenība ASV saņem 10 gadu cietumsodu par mazgadīgu fanu pavedināšanu

jauna

Tiesa sociālās vietnes "YouTube" zvaigznei Ostinam Džounam piespriedusi 10 gadu cietumsodu par nepilngadīgu meiteņu pavedināšanu un aicināšanu sūtīt seksuāla rakstura videoklipus, ziņo ārvalstu mediji.

26 gadus vecais Ostins Džouns no Ilinoisas štata, ASV, atzīts par vainīgu lietā par nepilngadīgu personu pavedināšanu. 

Vīrietis tiesā atzinis, ka laika posmā no 2016. līdz 2017.gadam pavedinājis sešas 14 gadus vecas meitenes, aicinot nosūtīt viņam seksuāla rakstura videoklipus. Šādā veidā viņš aicinājis meitenes pierādīt, ka viņas ir puiša kvēlākās fanes.

Džouns atzinis, ka uzrunājis vēl apmēram 30 citas meitenes, aicinot nosūtīt seksuāla rakstura fotogrāfijas un videoklipus. Vīrietis norādījis, kādās pozās un apakšveļā vēlētos meitenes redzēt. Tāpat saviem upuriem viņš skaidrojis, ka videoklipi ir iespēja kļūt par modeli, kā arī solīja palīdzēt tikt pie vairāk sekotājiem sociālajos tīklos.

Ostons Džouns popularitāti sociālajā vietnē "YouTube" guva pēc vairāku popdziesmu kaverversiju videoklipu publicēšanas. Par nepilngadīgu personu pavedināšanu un bērnu pornogrāfijas saņemšanu no faniem viņš tika arestēts 2017.gadā, tomēr baumas par nepiedienīgu izturēšanos pret meitenēm izskanējušas jau vairākus gadus iepriekš.

Džouna aizstāvis tiesā norādījis, ka viņa klients bērnībā pats cietis no seksuālas vardarbības.

Vairāki no Džouna mūzikas videoklipiem "YouTube" vietnē apskatīti vairākus miljonus reizes.