foto: Facebook
Diviem vīriešiem Lielbritānijā atteikts izmaksāt 4 miljonu laimestu, jo viņi loterijas biļetes pirkuši ar svešu bankas karti
Marks Gudrems un Ross Vatsons.
2019. gada 26. aprīlis, 10:34

Diviem vīriešiem Lielbritānijā atteikts izmaksāt 4 miljonu laimestu, jo viņi loterijas biļetes pirkuši ar svešu bankas karti

Jauns.lv

Lielbritānijas Nacionālā loterija atteikusies izmaksāt 4 miljonu Lielbritānijas mārciņu lielu laimestu diviem vīriešiem, pamatojoties uz aizdomām, ka viņi laimējušās loterijas biļetes nopirkuši, norēķinoties ar zagtu bankas karti, ziņo Lielbritānijas medijs "Metro".

Loterijas organizatori uzsākuši izmeklēšanu pēc tam, kad radušās aizdomas, ka 36 gadus vecais Marks Gudrems un 31 gadu vecais Ross Vatsons par loterijas biļetēm norēķinājušies ar zagtu bankas karti. Pašiem vīriešiem kontu bankās nemaz nav.

foto: Facebook (facebook.com/mark.goodram.92)
Marks Gudrems.

Abi vīrieši stāsta, ka biļetes, ar kurām abi laimējuši 4 miljonus Lielbritānijas mārciņu, iegādātas ar viņu drauga Džona norēķinu karti, bet "Džons" nekādu ziņu par sevi nav devis un nepretendē uz iespaidīgo laimestu.

Aizdomas pastiprinājis arī tas, ka abi vīrieši pēdējo gadu laikā vairākkārt izsludināti meklēšanā par dažādiem noziegumiem pilsētā.

foto: Facebook (facebook.com/jonfloss16)
Ross Vatsons.

Vatsons pagājušajā gadā esot iesaistīts bankas krāpšanas shēmā, savukārt Gudrems aizturēts par laupīšanu. 

Pēc tam, kad tapis zināms, ka abi kļuvuši par miljonāriem, vīrieši jau medijiem paguvuši izklāsīt, kā naudu grasās tērēt. "Es došos kruīzā un Karību salām un tad uz Lasvegasu. Vispirms tikai jāuztaisa pase," pastāstījis Gudrems.

Savukārt Vatsons jau ieplānojis iegādāties luksusa preces un "palutināt sevi".

Lielbritānijas Nacionālā loterija atteikusies iespaidīgo laimestu izmaksāt līdz brīdim, kad tiks pabeigta izmeklēšana. Organizācijas loterijas noteikumos ir uzsvērts, ka laimestu ir visas tiesības neizmaksāt gadījumos, ja loterijas biļetes pirktas ar zagtu bankas karti. Tomēr organizācija nav izstrādājusi vadlīnijas, kā norit izmeklēšana šādos gadījumos.

Šī nav pirmā reize, kad līdz naudas laimesta ieguvējam balva tomēr nenonāk. Pagājušajā gadā 200 000 mārciņu laimestu nesaņēma kāds bezdarbnieks, kurš tika pieķerts loterijas biļetes bojāšanā. Viņš burtu E centies pārveidot uz F, bet organizatori viņu pieķēruši.