Trakā pasaule
2019. gada 25. aprīlis, 15:02

Amerikāņu izpletņlēcēja 3 kilometru augstumā pazaudēto kājas protēzi atrod Kanādā

Jauns.lv

Dions Kalvejs no Kalifornijas ASV jau bija atmetis cerības, ka jebkad atradīs savu izpletņa lēciena laikā pazaudēto, 15 000 ASV dolārus vērto kājas protēzi. Tomēr amerikāni pēc neilga laika pārsteigusi ziņa no lidostas - vērtīgo protēzi atradis kāds kokapstrādes uzņēmuma darbinieks Kanādas pierobežā, ziņo medijs "Fox News".

Pats Dions joko, ka jau divas reizes lecot ar izpletni pazaudējis kāju. Vīrietim pirms diviem gadiem, pēc negadījuma izpletņa lēkšanas laikā, nācies amputēt kāju. Tomēr negadījums nav atturējis Dionu turpināt nodarboties ar aizraujošo un ekstrēmo hobiju.

Svētdien, veicot kārtējo lēcienu, gaiss iekļuva Diona mākslīgajā kājas protēzē un norāva to. "Es jau iepriekš esmu lēcis ar protēzi, bet šoreiz tajā iekļuva gaiss, un tā aizlidoja. Es centos sekot līdzi, kur tā nokritīs, bet man bija jākoncentrējas citām lietām, tāpēc kāja nozuda no redzes loka," stāsta Dions.

foto: Facebook (facebook.com/sonoma.sheriff)

Vīrietis todien vairākas stundas meklējis pazaudēto protēzi, bet bez rezultātiem.

Tagad atklājies, ka kāja piezemējusies Kloverdeilā, Kanādā. To kokapstrādes uzņēmuma teritorijā atradis kāds strādnieks. Sākotnēji viņš domājis, ka atradis nomestu dzēriena bundžu, tomēr, pieejot tuvāk, izrādījies, ka tā ir lieliskā stāvoklī saglabājusies kājas protēze, turklāt apauta ar "Nike" firmas sporta apavu.

Uzņēmuma darbinieki sazinājušies ar vietējo policijas iecirkni, kurš uzsācis protēzes īpašnieka meklēšanu. Sludinājumi tikuši izvietoti arī sociālajos tīklos. Policija informāciju nodevusi arī tuvākajai lidostai, kura ātri vien sapratusi, kam pieder atradums.

Dions pazaudēto kāju atguvis jau nākamajā dienā un secinājis, ka tā, piedzīvojot kritienu no 3 kilometru augstuma, ir perfektā stāvoklī.