foto: LETA
Maskavietis mājas arestā pamanās nodzert elektronisko izsekošanas aproci
Elektroniskās uzraudzības sistēmas aproce.
Trakā pasaule
2019. gada 22. marts, 15:30

Maskavietis mājas arestā pamanās nodzert elektronisko izsekošanas aproci

Jauns.lv

Kāds Maskavas piepilsētas Zeļenogradas iedzīvotājs godam nopelnījis titulu "Gada zaglis" - viņš pamanījies notirgot elektronisko izsekošanas aproci, kas viņam uzlikta pēc tiesas lēmuma. Un par pārdoto ierīci iegūto naudu vīrs, protams, pamanījies veiksmīgi nodzert.

30 gadus vecais Konstantīns un viņa brālis februārī apzaguši vietējo veikalu - nospēruši divus apģērbu komplektus, mikroviļņu krāsni un tosteri. Kopumā sagādājuši veikalniekiem zaudējumus 8000 rubļu (110 eiro) apmērā.

Garnadži ātri vien aizturēti un jau pēc dažām dienām atradās mājas arestā. Konstantīnam, kas jau divreiz par zādzībām tiesāts, tika uzlikta īpašā izsekošanas aproce. Mājā novietota 9000 rubļu (nepilni 125 eiro) vērta aparatūra, bet vīrieša gaitu izsekošanai izmantota moderna elektroniska aproce.

Taču Konstantīns ar to nostaigājis vien dažas nedēļas - alkas pēc kā atspirdzinoša darījušas savu. Viņš steidzis ar likumsargu atnesto aparatūru un aproci, ko atlauzis ar skrūvgriezi, uz tuvāko uzpirkšanas punktu, kur par to visu ieguvis 1500 rubļu (20 eiro). Un iegūto naudu nekavējoties iztērējis grādīgajiem dzērieniem.

Pēc kāda laika likumsargi, protams, saprata, ka noticis kas nelāgs, un atrada gan savu aparatūru, gan iereibušo Konstantīnu. Un drošības līdzeklis viņam nekavējoties tika mainīts no mājas aresta uz apcietinājumu.